Netti ja media

Näkökulmia nettiin, tukea mediataitoihin. Jokaisella on mahdollisuus tehdä netistä parempi paikka.

Netti, media ja digitaaliset laitteet ovat monella tapaa mukana elämässämme. Ne tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia vuorovaikutukseen, oppimiseen ja viihtymiseen. Netissä voi jutella ja viettää aikaa kavereiden kanssa, etsiä tietoa, pelata, ja tutustua uusiin ihmisiin ja asioihin. Media välittää meille vaikutteita ajatuksiimme, asenteisiimme, toimintaamme ja käyttäytymiseemme. Digitaaliset ympäristöt edellyttävät netinkäyttäjiltä mediataitoja, toisten huomioista ja kriittistä pelisilmää.

Netti ja media -osiosta saat tietoa digitaalisen median ilmiöistä sekä oikeuksistasi ja velvollisuuksistasi netissä. Löydät tukea haastavien tilanteiden, kuten nettikiusaamisen tai netissä tapahtuvan seksuaalisen häirinnän tunnistamiseen sekä keinoja näiden ratkaisemiseen. Osioon on koottu vinkkejä omien mediataitojen harjoitteluun, nettihyvinvointiin ja tasapainoiseen mediankäyttöön.

Mediasuosikit

Onko tylsää? Katso täältä, mitä voisit lukea, pelata tai katsoa! Keräsimme nuorilta heidän omat peli-, kirja-, sarja-, ja elokuvasuosikkinsa ja koostimme niistä tänne päivittyvää listaa kommentteineen.

Lue lisää

Vastaa gallup-kyselyyn!

Mikä on kivoin tapa viestiä kaverille puhelimella?

Näytä vastaukset

 ...  ...

Kysyttyä netistä ja mediasta

Nettivideo jäi pyörimään mieleen. Taidan olla koukussa peliin. Mitä teen kun saan inhottavia ehdotteluja netissä? Nuorten kysymyksiä ja aikuisten vastauksia.

Lue lisää

Miten hyvin tunnet ikärajat?

Testaa miten hyvin tunnet pelien merkinnät!

Tee testi tästä

Netinkäyttö ja pelaaminen haltuun

Joskus voi tulla tunne, että jäisi jostain syystä paitsi kaikesta, jos ei seuraa somea tai selaa nettiä jatkuvasti. Pitääkö se todellisuudessa paikkansa? Myös peleihin on helppo uppoutua ja joskus pelaamista voi olla vaikea lopettaa. Miten nettiä, pelejä ja puhelimia voisi käyttää tasapainoisesti?

Lue lisää