Siirry sisältöön

Netti ja media

Näkökulmia mediakulttuuriin, netin käyttöön ja tukea mediataitoihin. Jokaisella on mahdollisuus tehdä netistä parempi paikka.

Mediataidot kuntoon

Olet varmasti kuullut jonkun sanovan ”se oli vaan läppä” tai olet ehkä itse sanonut niin. Lentääkö läppä? -pelin avulla voit harjoitella tärkeitä mediataitoja, joita jokainen tarvitsee somessa ja netissä.

Testaa taitosi Lentääkö läppä? -pelissä

Tee meille juttu!

Osallistu Nuortennetin tekemiseen ja lähetä meille oma mediatuotos. Julkaisemme tuotokset Nuorten tekemät jutut-osiossa. Ohjeet jutun tekemiseen löydät alta olevasta linkistä.

Lue ohjeet jutun lähettämiseen tästä

Pelaaminen ja hyvinvointi

Pelikasvatustutkijatohtori Mikko Meriläinen on kirjoittanut Nuortennettiin artikkelit pelaamisesta ja hyvinvoinnista, sekä peliyhteisöjen merkityksestä. Käy lukemassa vinkit, miten voit vaikuttaa hyvinvointiisi pelaamisen yhteydessä ja kuinka voit olla rakentamassa toimivaa peliyhteisöä.

Lue vinkit

Alastonkuvia Siru-ulottuvuudessa pelissä tutustut suostumuksellisuuteen

Alastonkuvia Siru-ulottuvuudessa on peli, jonka teemana on itse tuotettu seksuaalinen materiaali. Mitä, jos joku pyytää alastonkuvia? Mitä pitää ottaa huomioon, jos harkitsee kuvien jakamista? Mitä on suostumuksellisuus? Mitä tehdä, jos kuva leviää? Pelissä seikkaillaan päähahmon, Sirun matkassa.

Lue täältä pelin ohjeet ja pelaa peliä!

Kuinka monta tuntia vietät somessa aikaa?

Kuinka monta tuntia vietät somessa päivän aikana?

Näytä vastaukset

 ...  ...
Back to top