Netti ja media

Näkökulmia nettiin, tukea mediataitoihin. Jokaisella on mahdollisuus tehdä netistä parempi paikka.

Netti, media ja digitaaliset laitteet ovat monella tapaa mukana elämässämme. Ne tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia vuorovaikutukseen, oppimiseen ja viihtymiseen. Netissä voi jutella ja viettää aikaa kavereiden kanssa, etsiä tietoa, pelata, ja tutustua uusiin ihmisiin ja asioihin. Media välittää meille vaikutteita ajatuksiimme, asenteisiimme, toimintaamme ja käyttäytymiseemme. Digitaaliset ympäristöt edellyttävät netinkäyttäjiltä mediataitoja, toisten huomioista ja kriittistä pelisilmää.

Netti ja media -osiosta saat tietoa digitaalisen median ilmiöistä sekä oikeuksistasi ja velvollisuuksistasi netissä. Löydät tukea haastavien tilanteiden, kuten nettikiusaamisen tai netissä tapahtuvan seksuaalisen häirinnän tunnistamiseen sekä keinoja näiden ratkaisemiseen. Osioon on koottu vinkkejä omien mediataitojen harjoitteluun, nettihyvinvointiin ja tasapainoiseen mediankäyttöön.

Jaakko Parkkali haastattelussa ja laitehaasteessa

Nuortennetin toimittajat Frida, Yvette ja Roosa haastoivat tubettaja Jaakko Parkkalin Lintsilaitteeseen ja saivat myös haastattelun Jaakolta.

Katso video

Mediasuosikit

Onko tylsää? Katso täältä, mitä voisit lukea, pelata tai katsoa! Mediasuosikkien listat on taas päivitetty uusilla suosikeilla.

Tästä Mediasuosikit-sivuille

Nuorten mediakyselyn tulokset

Kysyimme syksyllä Nuortennetissä teidän ajatuksia netin ja median käytöstä. Vastauksia kerättiin myös seitsemässä yläkoulussa ja saimme yhteensä yli 1500 vastausta. Käy tutustumassa mediakyselyn vastauksiin ja äänestämässä mitä olet itse mieltä.

Tutustu mediakyselyn tuloksiin täältä

Miten toimit pelissä?

Miten toimit pelitilanteessa, kun toinen pelaaja käyttäytyy loukkaavasti tai häviätte porukalla pelin? Kokeile miten reagoisit!

Tee testi tästä

Uusi sivu pelaamisesta!

Sivulta löytyy tietoa pelien ikärajoista, pelaajana kehittymisestä sekä testejä.

Tutustu sivuun täältä

Vastaa gallup-kyselyyn!

Mikä on kivoin tapa viestiä kaverille puhelimella?

Näytä vastaukset

 ...  ...

Kysyttyä netistä ja mediasta

Nettivideo jäi pyörimään mieleen. Taidan olla koukussa peliin. Mitä teen kun saan inhottavia ehdotteluja netissä? Nuorten kysymyksiä ja aikuisten vastauksia.

Lue lisää