Siirry sisältöön

Kaikki skolioosi potilaat ja kaikki joilla kiinnostaa skolioosi❤️

Skolioosi potilas

Skolioosi on selkärangan kiertymä jossa ranka on vino, eikä suora. Sitä voidaan hoitaa leikkauksella, yökorsetilla tai päiväkorsetilla.
Mulla skolioosi todettiin 2.lk. Eli oon eläny skolioosin kans nyt 7 vuotta. Ekat vuodet mua vaan tutkittiin terveyskeskuksessa vuoden välein. Äiti hoksas vissiin 7lk että mun ryhti on tosi huono. Käytiin taas terveyskeskuksessa ja ne totes et se oli kasvanu yli 30 asteeseen, käyttöön oli otettava päiväkorsetti. Menin OYS:siin keväällä 2021, musta otettiin mitat päiväkorsettiin. Sitä pitää siis pitää 23h päivässä, eli myös nukkua sen kanssa. Alku oli todella hankala, vietin monta tuntia yöstä vain itkien ja miettien mistä mua rangaistaan että oon saanu skolioosin. Lopulta totuin siihen ja siitä tuli osa elämää. Syksyllä 2021 oli kontrolli, sain kuulla että mutkat olivat nyt 20 astetta, hoito oli toiminut. Minulle päädyttiin ottamaan käyttöön yökorsetti. Totuttelen siihen tälläkin hetkellä, enkä ole vielä yhtään tottunut. Sitä pitää pitää vain yöllä.
Minusta on outoa salailla jotain tällaista, joten haluan kertoa avoimesti tästä kaikille.
Kaikille skolioosia sairastaville haluan sanoa:
Skolioosi ei ole millään tavalla helppo sairaus, tälläkin hetkellä makaan sängylläni ja itken tätä kirjoittaessani, koska tämä on henkisesti vain niin raskasta.
Tiedän täysin miltä sinusta tuntuu, ja voin samaistua.
Kun skolioosiin sairastuu, voi olla varma että joutuu viettämään sairaalassa paljon aikaa❤️ Siellä on onneksi hyviä lääkäreitä ja hyvä olla ❤️

Haluan antaa vertaistukea kaikille skolioosi potilaille💝

Vastaa aiheeseen: Kaikki skolioosi potilaat ja kaikki joilla kiinnostaa skolioosi❤️

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top