Siirry sisältöön
Trikotillomaanikko

Mä oon 14-vuotias tyttö, joka kärsii trikotillomaniasta, eli karvojennyppimishäiriöstä. Mä luulen ettei suurin osa oo kuullu siitä. Se voi olla normaalillkin ihmisellä, mutta mulla tää on erityisen paha.

Katsokaa vaikka netistä mikä tää trikotillomania on…

Mulla on ollut tällainen vakava ongelma nelosluokalta asti. Eli melkein neljä vuotta nyt.

Mä en etsi apua, mutta etsin muita ihmisiä, joilla on tää pakko-oire. Tällanen ei oo kovin yleinen mut… Ehkä jollain teistä on tää. Tai jos ei oo niin voittehan te silti laittaa tähän viestin.

Mä nimittäin oon laittanut tänmr nuortennettiin monta viestiä eri nimimerkeillä, mutta mihinkään niistä ei oo vastattu…

Mut joo onko täällä ihmisiä joilla on trikotillomania tai muu pakko-oirehäiriö? Olis kiva kuulla muiden kokemuksia.

❤️❤️❤️❤️

Gay & not so happy:D

Mulla ei oo trikotillomaniaa, mut kaikenlaisii muita pakko-oireita kyllä senkin edestä.
Kannattaa oikeesti hakee apua jos se haittaa normielämää. Tiiän, en todellakaan oo paras henkilö sanomaan tätä, mut kuiteski:)

Et oo yksin <3

Hei, täällä yksi joka kärsii myös trikotillomaniasta!

Mulla itellä on ollu tää häiriö nyt 6 vuotta ja ei oo ollu helppoa tän kans. Jouduin leikkaamaan mun hiukset pois kokonaan muutaman vuosi sitten, koska nyppiminen lähti käsistä ahdistuksen ja stressin takia. Asiaa pahensi se, että salasin tätä kaikilta. Piilottelu vaan lisäsi stressiä, jonka myötä nyppiminen paheni.

Kun kerroin asiasta ensi kertaa läheisille, oli niinku iso paino ois poistunu harteilta. Ja kun leikkasin tukan lyhyeksi, mun ei tarvinnu enää peitellä asiaa. Sekin helpotti oloa.
Muutama vuosi sitten aloin kuitenkin hakemaan apua tähän, koska en pystynyt hallitsemaan mun nyppimistä.

Nyt oon terapian myötä oppinut tunnistamaan ja ymmärtämään miks nypin ja mikä siihen on todennäköisesti johtanut. Oon oppinu hyväksymään tän häiriön osana mua. Ja olemaan lempeämpi itselle.

Muista ettet oo yksin tän häiriön kans, meitä on vaikka kuinka monta! Sussa ei oo mitään vikaa. Tsemppiä<3

foreverlost

I found my people 😭
Itellä ehkä isompana ongelmana on dermatillomania (ihon nyppiminen) mutta kyllähän se trikotillomaniakin mukana roikkuu,,

Oon näistä kans kärsiny about 6 vuotta varmaan, 10-vuotiaasta asti. Eka tällänen pakko-oire tais olla se kun aloin nyppii mun ripsiä. Usein mulla oli tyyliin neljä alaripsee joiden eteen tein kaikkeni etten nyppäis niitäki pois. Muistan ikuisesti yhen kerran ku vaan nypin ja yhtäkkiä tajusin et olin nyppiny mun kaikki alaripset. Niitä ei ollu ollenkaan. Säikähin ihan pirusti ja olin niin vihanen itelleni. Sen kauheen säikähdyksen takii varmaan lopulta pystyin lopettaa sen ja ripset kasvo takas.

Koko homma vaan ei loppunu tähän (voiku oiskin). Jonkun aikaa kai olin nyppimättä mitään mut sit alko suoraan sanottuna pohjaton kuilu. Aloin pikkuhiljaa nyppii varmaan kaikkia ihokarvoja mitä kuvitella saattaa, ihoa ympäri kehoa, you name it. Seiska-kasiluokan taitteessa muun muassa mun kulmakarvat oli ihan ohuet ja olemattomat koska nypin niitä paljo enemmän ku olis ollu tarve. Tästäkin onneks sain jotenkin itteni pois ja nyt joskus jopa unohdan nyppiä mun kulmakarvat sillonkin kun olis nypittävää. Monia muita mä sit kyl edelleen nypin kulmakarvojenki edestä..

Ja sit se dermatillomania. *huokaus* Kasvojen iho on ollu aika ajoin tosi kauheessa kunnossa about kutos-seiskaluokasta asti ja oon itelleni niin vihanen siitä. Vaikka mitä yritän nii lopulta aina päädyn viiden sentin päähän peilistä sörkkimään jotain olemattomia finnejä tai repimään rupia haavoista. Nypin myös mun päänahkaa, selkää, käsivarsia, rintakehää, jalkoja… Mut naama on ehdottomasti pahin. On niin turhauttavaa kun aina ku ihon saa ees vähän parempaan kuntoon nii lopulta sorrun nyppimään sen ihan kauheeks taas.

Täst on ollu ihan törkeen vaikee kertoo kellekkään, koska mua vaan jostain syystä hävettää niin paljo vaik tiiän et en voi tälle mitään. Pari kaveria tietää jotain ja kai äitiki kinda, en oo sanonu sille mitään mut se on yllättäny mut itse teossa pari kertaa. Se ei vaan tiiä kuinka paha tää oikeesti on. Kunhan valittaa mulle että älä nypi sitä naamaa jos sattuu näkemään. Haluisin tosi kovasti hakee apua, en vaan jaksa tätä enää. Tää on ihan syvältä.

Oon myös aika pitkään epäilly itelläni adhd:ta monista syistä ja luin että tälläset häiriöt voi kans joskus liittyä siihen. Makes sense. Pitäs vaan koittaa kerätä rohkeutensa ja mennä juttelemaan vaikka terkkarille.

Luulin tosi kauan et nää on vaan jotain tyhmiä tapoja joita en tyyliin oman tyhmyyteni takia pysty lopettaa ja et ei kukaan muu tee tällee itelleen. Kunnes löysin sattumalta jonku vanhan keskustelupalstan ja muuta. Samaan aikaan se oli iso helpotus tajuta että en oo ainoo jolla on tälläsiä ongelmia mut myös se fakta oli jotenki lopullinen niitti arkkuun että tää on oikee pakko-oirehäiriö josta on vaikee päästä eroon.

Isot tsempit kaikille tällästen häiriöiden kaa painiville. Se on pirun vaikeeta, i know, mut sä pystyt tähän. Oot ihana, pus <33

(jos vaan muistan niin voin päivittää tänne sit jotain ku saan haettua apua tähän!)

Nimetön

JES MÄ EN OO YKSIN!!!!
Mä nimittäin kärsin kans tosta karvojennyppimishäiriöstä! Mulla se kohdistuu ripsiin ja mun molemmissa silmissä on kaljut kohdat,niihin alkaa aina kasvaa ripsiä takas mut nypin ne aina pois. Oon miettiny et pitäskö hakea apua,koska nää kasvaa aina takas ni jos jotenki saisin lopetettua ni saattasin joskus vielä saada pitkät ja kauniit ripset mistä haaveilen!

Trikotillomaanikko

OI IHANAA, ihanaa kuulla etten ole ainoa.
Pakko-oireisia ihmisiä halveksitaan ja siks mä pelkään tän häiriön kertomista. Mun vanhemmat tietää mutta edes mun paras kaveri ei. Tai no, ei se mikään paras kaveri oo..

Äää kiire nyt niin ei kerkee muuta kirjoittaa

010<3

Mulla myös trikotillomania (oon 010, kärsinyt tästä eskarista asti.) eli n. 6v. Mua aina huomautellaa siitä että älä nypi, jne. En pysty lopettaa. Nypin kulmii, hiuksii, sormien pikkukarvoja ja sit kans ripsiä. Tiiän et oon sairas, ja haluun parantuu mutten tiiä mist hakee apua. Se hävettää mua. Karvojen nyppiminen hävettää mua, silti teen sitä ku muut on mun kaa. Ja nii.

Mulla on ADHD. Se varmaa liittyy jotenki siihe. Oon käyttäny kaks vuotta adhd lääkitystä (medikinet..) ja tota tuntuu et se on ehk vähä lievittäny sitä nyppimistä, en ees tiiä miten se on mahollist mut silti tuntuu siltä. Joka tapaukses oon viimeset 6 vuotta tuhlannu varmaan tuhansia tunteja nyppimisee.

Ekaks se jännittää, sit ku sen karvan saa revittyy ni tulee sellane hyvä olo. Tai sillee. Ja sit siihe tavallaa kehittyy addiktio, vaik se onki kyl pakko oire mut varmaa tiiätte mitä tarkotan. Sitä vaa jatkaa ja jatkaa vaik ei ite ees halua. sit yhtäkkii huomaa et on kalju kohta päässä jne. mul on yks kalju kohta hiuksis.

Mut joo en jaksa kirjottaa enempää, tsemppii kaikille jotka kärsii samasta sairaudesta🥰

Vastaa aiheeseen: Karvojennyppimishäiriö 😭😭

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top