Kirjafani

Moii! M√§ oon 12v ja RAKASTAN lukemista ja kirjoittamista. M√§ tykk√§√§n fantasiasta ja muutkin kelpaaūüėÖ. Nyt haluaisin tiet√§√§ mit√§ te muut luette ja onko teill√§ jotain kivoja kirja/tarina vinkkej√§.

010tyttö

Soturikissat,Harry potter,Lasilapset,nyt ei yuu mieleen muuta

ūüĆąrainbowūüĆą

Luen ite jotain ”draamaa” tai sellasta, mut t√§s on iha parhaat kirjat:

oonko ihan normaali? (Holly Bourne)(eka osa)
Рmikä kaikki voi mennä pieleen? (Holly Bourne)(toka osa)
Рmitä tytön täytyy tehdä? (Holly Bourne)(kolmas osa)
– …ja onnellista uutta vuotta? (Holly Bourne)(nelj√§s osa)

– Vuosikirja (Holly Bourne)

РSyitä itkeä julkisesti (Holly Bourne)

– Kun enkelit katsovat muualle (Salla Simukka)
– Minuuttivalssi (Salla Simukka) (toka osa ^)

Täs on mun lemppari kirjat! Kannattaa kattoo!

05/16v poika

Nälkäpeli(1-3)
Veljeni Leijonamieli
Velho ja Leijona+jatko osat
Selviytyjät(Erin Hunter)
Etsijät
Mio, poikani Mio
Percy Jackson ja salamavaras+jatko osat

xD

Moromoro!
Mun lempparikirjasarjat on koirahullun päiväkirja -sarja ja suklaamuruset -sarja. :) Suosittelen niitä! Yksi meistä valehtelee on myöskin hyvä, tosin se on mulla vielä kesken. :D

Yks 07 vaa

Moi! M√§kin oon ihan hulluna lukemiseen ja kirjoittamiseen! M√§ luen p√§√§osin fantasiaa, harry potterit on itell√§ tullu luettua ja katottua useampaanki kertaanūüėā My√∂s Percy Jacksonit on heti kakkosena parhaita kirjoja. T√§ll√§ hetkell√§ luen Holly Blackin ja Cassandra Claren kirjaa Rautakoe, ja se vaikuttaa ihan sika hyv√§lt√§ sekin.
Kannattaa ehdottomasti lukea n√§√§ kirjat jos ei oo lukenu!ūüĎć

12vee

Moi taas! Kiitos kirjavinkeistä. Kokeilenkin lukee joitakin!

moii

Mä oon alkanut lukea Outolintu-sarjaa. Ite ainakin tykkään :)

Ketsuppi

Pari lisäystä vielä listaan :)
РAiemmin mainitulta Salla Simukalta myös Lumikki trilogia on tosi hyvä. Siinä yhdistyy jännitys, romantiikka ja mysteeri ja muutenkin aivan upeita kirjoja!
РEn vaan voi olla suosittelematta mun suosikki sarjaa Surkeiden sattumusten sarjaa. Osia on aika monta, mutta ne ei oo kovin pitkiä ja ainakin omasta mielestä tosi mielenkiintosia.
РKerstin Gierin trilogiat Rakkaus ei katso aikaa ja Unien kirjat. Näissä kahdessa on myös sitä fantasiaa eli toisessa aikamatkustusta ja toisessa unimaailmassa liikkumista. Ja niin, onhan noissakin sitä romantiikkaa aika paljon.
РJacqueline Wilsonilla on myös paljon hyviä kirjoja. Niissä ei ole fantasiaa, eikä paljoa romantiikkakaan, mutta jos joskus on luku ideat vähissä tai haluaa kevyempää lukemista niin nää on tosi hyviä. Kirjat on tosin suunnattu ehkä lapsille, mutta paikkakunnallani löytyvät kumminkin nuorten osastolta. Niissä käsitellään kuitenkin vähän rankempia aiheita kuten vamhempien ero tai kiusaaminen. Mutta olen itse 15 ja menevät minullekin niin suosittelen.
РJos yhtään olet kiinnostunut antiikin Kreikan tai muinaisen Egyptin mytologioista, niin aiemmin mainitun Rick Riordanin kirjat ovat juuri sinulle. Tosiaankin Percy Jackson on hyvä sarja, mutta myös vähemmän tunnetut Kanen aikakirjat. Itsellä jälkimmäinen vielä kesken, mutta on kyllä aivan upea kirjasarja!

Itsellä myös on toiminut niin, että jos ideat on loppumassa selailen jostain kirjakauppojen nettisivuilta uusia nuorten kirjoja ja lainaan mielenkiintoiset kirjastosta tai jos sinulla on tapana ostaa, niin ostat ne. Jos sekään ei toimi kirjastob henkilökunta osaa suositella. Esim. itse olen mennyt kysymään lastenosaston hoitajalta vinkkejä fantasiakirjoista ja voit tässä kohtaa mainita, että millaisia fantasiakirjoja olet aiemmin lukenut, niin he kyllä tietävät. Tätä kautta löysin Percy Jacksonit.

Toivon että oli jotain hyötyä :)

_Anonyymi_

Itsellä Mio, poikani Mio on yksi henkilökohtaisista suosikeistani. (Ja muu Astrid Lingrenin kirjallisuus) Hauskaahan tässä on se, että oma nimeni on kyseisen kirjan päähenkilön nimi :D

Lukutoukka108

Moi! Kirjavinkkini ovat
РJeff Kinney: Neropatin päiväkirja
– Tui T. Sutherland: Tulisiivet
– Aku Ankka (Heheh)
РAnnika Sandelin: Yokon yökirja
– Henna Helmi: Miisan kaksoisaxel

Ja ei siinä sitten muuta. Kannattaa lukea!

:)

R. J. Palacion Ihme. Suosittelen käytännössä ihan kaikille.
Soturikissat
Harry Potterit
Tiina-sarja
Nevermoor
Nolo elämäni
Neropatin päiväkirja
Kerstin Gierin Unien kirjat-trilogia

Tossa on pari mun henkilökohtaista suosikkia :)

ūüĆąBag

Siis t√§√§ kirjannimi kuulostaa ihan joltai lastenkirjalt (ūüėā)mut on sika ihana !”Terveisin Seepra” niminen kirja kertoo koht 16v tyt√∂st joka j√§√§ koukkuun viiltelyyn ja h√§nell√§ todetaan sy√∂mish√§iri√∂!IHANA KIRJAūüėć

Ite tykk√§√§n draaman/nuoruus kirjojen lis√§ks anime/manga kirjoistūü•įVinkki:LUE TOKYO GHOUL‚̧ūüĒ•
Ps.KEN KANEKI IS MY LOVEūüė≠HE IS SO CUTE AND HANDSOME AND…EVERYTING!ūüėė

Lukutoukka

Mä oon kohta 14 ja tykkään myös lukea, luen fantasiaa mutta myös vähän esim. nuorten vähänniinku draamakirjoja (tosin en hirveesti draamaa) ja vaikka dekkareita ja paljo kaikkee! Tykkään myös Soturikissoista ja Harry Pottereista, on tosi paljo hyvii sarjoja mut esimerkiksi Suklaamuruset- sarja on kyl tosi kiva! Mä kirjotan joskus myös omaa kirjablogiani jossa kerron kirjoista mitä oon lukenut ja sillee [osa viestistä poistettu]

Nimimerkki

Itellä
Erin Hunter: soturi kissat ja etsijät
Merja Jalo: Nummelan ponitalli
Ja potterit

Vastaa aiheeseen: Kirjat ūüďĚ

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.