Siirry sisältöön
en tiedä

Moi. Tarviisin apuu. Siis mul on sellanen ongelma, et en tiiä mikä on mun sukupuoli tai seksuaalisuus yms. Oon vähän arvellu olevani pan/bi ja inter/joustava, mut en oo enää yhtään varma. Jos te tiiätte paremmin ni voitteko pliis auttaa ja kertoo! Tulkaa vaan ihmees sanoo et mitä luulette! Pliis! 😭

Eli siis kerron nyt vähän itestäni: Mulla on tytön keho ja kaikki olettaa et oon tyttö. Olin syntyessänikin tyttö ja oon ollukki ennen ihan selkeesti tyttö, mut joskus halusin olla poika ja leikin poikaa. Sillon en ottanu sitä niin vakavasti ja ajattelin, et ku mul on kaks isoveljee, ni se johtuu varmaa siitä, et halusin olla samanlainen ku ne. Lähiaikoina se tunne on kasvanu ja musta tuntuu et haluaisin olla poika ja oon tuntenu olevani joskus vähän poika, niiku henkisesti. Oon tosi maskuliininen (mut en uskalla olla liian maskuliininen muiden lähellä) ja pidän aika usein mun isoveljien vanhoi vaatteita, mut joskus myös omia. Käytän harvoin meikkiä tai ihonhoito tuotteita ja sillonki ku käytän ni tosi vähän. Oon myös niille mun isoveljille ja muille pojille kateellinen, ku ne saa olla poikia ja mä EM. Et mikä mun sukupuoli niiku sit on?!😭

Mä olin ennen ihan 100% hetero, mut sit ihastuin yhtee tyttöö ja nyt oon ehkä bi tai pan, en oo ihan varma viel ainakaa. Suurimmaks osakseen tykkään pojista, mut sit joskus vähän tytöistäki. Tää sekoittaa tätä kaikkee viel lisää!😭

Mut oonko sittenki trans tai joku muu, jos miettii tota mun sukupuoli juttu? Ja ku jos mietin et mikä mä haluaisin olla ni sanoisin varmasti että poika joka on homo. Mut se onkin sitten ihan eri asia mikä oikeesti oon! 😭😭 Voisinko jotenkin olla toi mikä haluun vai pitääkö mun kestää koko elämä tätä ja olla tämmönen tytön ja pojan outo sekotus? En tajuu mitään ainakaan tosta mun sukupuoli jutusta. Auttakaa mua pliis! Ja sit se et, hyväksyn ofc kaikki ihmiset sellaisina kun ne on ja ajattelen et jokainen saa olla sellanen kun haluu ja se on oikein. Kuvittelen usein et olisin poika ja mul ois poikaystävä yms ja kirjotan sellasii tarinoita ja tykkään sellasista ohjelmista, jossa on sellain. Ni voitteko auttaa?! Mikä mä nyt oon!? 😭😭😭

Oon siis niiku hetero, mut tykkään yhestä tytöstä poikkeuksellisesti. Oon tykänny enne muistakin tytöistä, mut en niiku enää oikei. Ja siihen yhteenkää en tunne seksuaalista vetoa yhtään, et se on vaa kiva ja söpö ja tykkään olla sen kaa, mut muuta ehkä en.

En tajuu nyt yhtään!😭 Oonko sit niiku tytön ja pojan sekotus ja niiku sit hetero vai homo?? Ja oonko sit niiku trans poika vai häh!? Mut en niiku sit kuitenkaa… En tiiä!! En uskalla puhuu kellekkää kenet tunnen, ni oon nyt ollu pulas yksin kauan aikaa. Kaikki vaa luulee et oon tyytyväinen hetero tyttö, joka vaan joskus käyttää isoveljiensä vaatteita ja on hiukan maskuliininen! 😭😭😭

Enkö vois vaa olla synnynnäinen poika ja homo! Se ois niin paljon helpompaa!😭😭😭

en tiedä

Vastatkaa pliiiiiiiss!! Arvostan jos luette tän kokonaan ja vastaatte! Kiitoos!

:)

Moi!
Oletan että oot vielä aika nuori, ja sun seksuaalisuus ja sukupuoli on ns. murrostilassa. Sun ei todellakaan tarvitse tietää mitä oot, tärkeintä on, että oot vaan sä ja annat itelles aikaa miettiä! :) Monet ei oo ikinä varmoja ja kokemukset myös vaihtelee elämän aikana, ja se on täysin okei.

Voin kuitenki yrittää auttaa… Sukupuoli on TOSI monimutkanen asia, ja onki tärkeetä muistaa että voit olla maskuliininen tyttö, joka ei vaan satu tykkäämään feminiiniseks mielletyistä asioista! Kateus cispoikia kohtaan voi kuitenki olla myös merkki sukupuolidysforiasta, jollon myös transsukupuolisuuden mahdollisuus on. Eikä saa unohtaa muunsukupuolisuutta, joka on binääristen sukupuolien tavoin erittäin moninaista! Kannattaa tutkia, voisko esimerkiksi se vastata sun kokemusta! Netissä on paljon tietoa esimerkiks Setan ja Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen sivuilla, kannattaa tsekata!

Seksuaalisuudesta mulle saattais ekana tulla mieleen biseksuaalisuus tai biromanttisuus! En toki tiedä muuta kuin sen, mitä kerroit tossa, mutta mua itseä sun kertoma muistuttais biseksuaalisuudesta :)

Ymmärrän täysin sen, että omista kokemuksista muille puhuminen tuntuu pelottavalta, mutta kannattaa ottaa esimerkiks jonku luotettavan aikusen kanssa asia puheeks! Jos omasta lähipiiristä tälläsiä ei löydy, niin sitte voi ottaa yhteyttä vaikka koulukuraattoriin/-psykologiin. Aikuisten tuki on tärkeetä nuorena, joten kannattaa edes harkita!

Tsemppiä itses etsimiseen, oot arvokas juuri omana itsenäs <3

E [nimimerkkiä muutettu]

Hei! Kiva lukea sun tarinaa ja ymmärrän hyvin tuskan. Olin itsekin tosi pihalla aikoinaan, kun mietin olenko tyttö vai poika. Nyt olen elänyt muunsukupuolisen identiteettiä about 5 vuotta ja tuntuu ihan hyvältä ainakin tällä hetkellä :)

Seksuaalinen suuntautuminen ja ihastuminen on tosi luonnollista ja eikä sen tosiaankaan tarvii olla kaksijakoista. Jos oot ihastunut tyttöön tai tai poikaan, niin voit olla joko homo, bi tai jotain siltä väliltä. Lähinnä siinä on kyse mikä susta itsestä parhaalta tuntuu. Jos esim, homo sopii sulle parhaiten identiteettinä, niin käytä sitä.

Itse koen olevani semisti aseksuaali/demiseksuaali ja olen ihastunut sekä tyttöihin että poikiin. Isoin ihastus oli kun ihastuin tosi vahvasti mun tosi hyvään miespuoliseen ystävään ja sen läpikäyminen oli tosi rankkaa.

Sun sukupuoli-identiteetti voi olla myös ihan se mikä susta itsestä tuntuu hyvältä.
Voit olla tyttö, poika, muunsukupuolinen tai jotain siltä väliltä.
Ei ole yhtä ja oikeaa tapaa olla esim, homo tai bi tai pan tai trans tai muunsukupuolinen.

Tiiän toki sen tunteen kun ois vaan helpompaa ollu syntyä joksikin muuksi. Itsekin toivon vielä, että oisin syntyny tytöksi, mutten syntyny valitettavasti.

Oot tärkeä just sellasena kuin oot ja ansaitset paljon hyvää elämääsi <3

Vastaa aiheeseen: Mikä mä oon? Auttakaa pliis!😭

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top