Siirry sisältöön
Swarley☕

Moi kaikki! Ois tosi kiva kuulla mitä muut nuoret ajattelee kristinuskosta esim.
-ylipäätään mitä ekana tulee mieleen
-syitä uskoa/olla uskomatta
-miten mahdollinen usko näkyy omassa elämässä
-ajatuksia kristityistä
-oma käsitys Jumalasta
-onko kristinusko ristiriidassa sukupuoli ja seksuaalivähemmistöjen kanssa
-onko mahdollinen uskosi kasvanut, pysynyt samana vai vähentynyt kasvaessasi

Jos nyt muutamaan vastaan ite niin usko on tärkeä osa elämääni. En kuitenkaan mitenkään ”kannattele” uskoa vaan se kannattelee mua. Esim. Kun käyn silloin tällöin + juhlapyhinä kirkossa en tee sitä suorittaakseni jotain rituaalia vaan hakeakseni toivoa ja iloa elämään. Kaikki ihmiset ovat saman arvoisia eikä mielestäni usko ole ristiriidassa em. yhteisöjen kanssa. Päinvastoin, Jeesushan sanoi olevansa juuri heikkojen ja sorrettujen puolella.

Mut ois mielenkiintosta kuulla teidän ajatuksia aiheesta!

14v (koht 15v) tyttö 😍😈💖💜💙Bi

Vastaan nopee vaan silleen yhteen. On joo ristiriidassa sukupuoli ja seksuaali vähemmistön kanssa mutta jotkut mun kaltaset kristitut ei oo niin paljon ristiriidassa. Ciao!

Dinosaurus

Hei!

Ite en usko Jumalaan, koska mietin asioita tieteelliseltä kannalta ja en ymmärrä mistä jumala olisi tullut
Tietty kaikki saa uskoa mihin haluaa!

Oon saanu sellasen kuvitelman et suuri osa nuorista kristityistä on oikeesti ateisteja? Se on itseä hämmästyttänyt jonkun verran

Ja siis raamatussahan korostetaan samanarvoisuutta yms. eli mielestäni kristinusko ei pitäis mitenkään liittyä seksuaali- tai sukupuolivähemmistöihin, mutta ainahan niitä homophoobisia ihmisiä on jotka keskittyvät mahdollisiin pariin sanaan ja siitä selvittäneet kaikenlaista

Janus

Juu uskon Jumalaan.

Minun iso-enoni ei uskonut taivaaseen sun muuhun, mutta hän kävi ”lähi-kuolemassa” eli siis kuoli vähäksi aikaa mutta saapui takaisin. Hän oli kertonut että oli nähnyt helvetin ja se oli kuulemma ”kauheaa”. Myös muutkin ihmiset ovat nähnyt samoja asioita. Nämä ovat lisänneet uskoani.
Kristityt ovat ihan normaaleja ihmisiä. Toki on niitäkin äärikristittyjä, jotka pakottavat ihmisiä uskomaan, vihaavat seksuaalivähemmistöjä, sekä noudattavat kaikkea, mitä Raamattu sanoo.

Raamattu on ehkä vähän ristiriidassa seksuaali ja – sukupuolivähemmistöjen kanssa. Toki raamattu sanoo että kaikki on samanarvoisia, mutta vanhasta testamentissa kuului jotenkin näin: ”Jos mies makaa miehen päällä, aivan kuten nainen miehen päällä, ovat he tehneet kauhean synnin”. Toki suurinosa kristityistä ei usko enään tähän, mutta löytyyhän noita.

Oma uskomukseni näkyy iltarukoilussa ja raskaan gospelli-musiikin parissa.

Noh, siinä nyt on jotain tekstiä.

SpageLi🏳️‍🌈

luin ton viestin jotenki mut ku väsyttää nii saatto jäähä jotaki välistä, joten joo :D

itse kuulun kristinuskontoon mutta en usko jumalaan.
enkä oikeastaan mihinkään.
mun mielest on ok uskoo jumalaan ja rukoilla jne.
oon miettinyt että isona eroaisin kirkosta enkä mä myöskään välttämättä halua käydä rippikoulua :)

joo, siin on tekstiä :)

itse en käy kirkossa juhlapyhinä, se ei oo mun juttu, on kirkossa sitten muuten vaa kiva käydä esim katselemassa paikkoja.

Swarley☕

Kiitos ajatuksista! Itse olen tismalleen samaa mieltä siinä ettei kristityn tarvitse tuntea itseään ulkopuoliseksi tähän maalliseen maailmaan. Päinvastoin voimme Kristuksen armossa kohdata maailman iloisempana ja armollisempana paikkana.

Suosittelen riparia aivan kaikille. Monet hylkäävät uskon tietämättä siitä paljoakaan. Esim. yleinen harhaluulo on se että kristinusko olisi lakiuskonto, jossa pelastuakseen tulisi noudattaa täsmällisesti kaikkia käskyjä. Siihenhän meistä tavallisista ihmisistä kukaan ei pysty. Tässä yksi Raamatun lempikohdistani, joka kertoo kristinuskon ytimestä eli armosta. Sen lukemiseen menee n. 1min.

Luukkaan Evankeliumi luku 23 jakeet 32-43

Vastaa aiheeseen: Mp✝️

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top