Siirry sisältöön
Nimimerkki

Mä haluun vaihtaa mun etunimen. Mä oon jo valinnut hyvän ja se käy mulle. Entä jos mä en tykkääkään siitä nimestä myöhemmin? Mun sukunimi vaihtuu nyt lähiaikoina, joten mä haluaisin mieluiten vaihtaa etunimen samalla, koska passi pitää uusia. Mistä mä tiiän, että se nimi on mulle hyvä?
Ja toinen ongelma: miten mä saan äitin suostumaan etunimen vaihtoon? Tiiän 100% varmuudella, että isä ei suostu, mutta se ei haittaa koska oon 15. Olisi kuitenkin kiva saada äitin lupa ettei se suutu mulle

Suonjar (ūüĆą?)

Jos se on joku perusnimi kuten Sunna, Niilo tai Viima, et todennäköisesti tuu sitä katumaan. Mut jos nimi on Suometar, Valdemar, Iisakki tai vastaava, miettisin viel kahdesti. En oo vaihtanu nimeäni, joten äitipulman ratkaisu ei multa onnistu.

Nimimerkki

Joo, se on todella harvinainen nimi (Suomessa niit√§ on jotain 80.) Vaihdan nimeni sukupuolineutraaliksi, koska en oo viel√§ varma oonko muunsukupuolinen vai trans. Sukupuolineutraali nimi olis hyv√§, koska sillon m√§ voisin olla ihan mit√§ sukupuolta tahansa, eik√§ nimell√§ olisi v√§li√§. Juttelin t√§st√§ nimenvaihdosta √§itin kanssa eilen, mutta en kertonut sille mun uutta nime√§. √Ąiti sanoi k√§y, mutta se tulee aina kutsumaan mua mun nykyisell√§ nimell√§. √Ąiti my√∂skin sanoi, ett√§ se ei haluis mun vaihtavan nimee sukupuolineutraaliksi. Mutta ehk√§ m√§ voin valehdella sille ett√§ mun se uusi nimi on pelk√§st√§√§n naisten nimi

Once_upon_a_time

Siis mä ite oon yleensä kans aika hidas tekee päätöksii ku alkaa pelottaa just tää et kaduttais myöhemmin. Mut ajan kans oon oppinu et yleensä jos asia (sun tapauksessa tää nimi) tuntuu sillä hetkellä oikeelta niin se ei luultavasti häiritse myöhemminkään. Enkä usko että olet valinnut mitään niin hirveää nimeä että se olisi ainakaan kovin paha ;) Tähän äiti hommaan sanoisin että sun kantsii perustella asiaa. Et viestissä sanonut syytä nimen vaihdokseen, joten jos syynä on esimerkiksi. trans tausta tai sitten ihan vaikka se että nimi ei vain omasta mielestäsi pue sinua kehottaisin sinua manitsemaan sen äidillesi. Toivottavasti saat nimesi vaihdettua! :D (olen varma että myös nykyinen nimesi on kaunis :D)

Vastaa aiheeseen: Nimen vaihtoūüĆł

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top