Siirry sisältöön
Hhhhhhh…

Ongelma 1: Sain uuden puhelimen, ja nyt olen huomannut, että se mittaa 24/7, kuinka paljon olen puhelimella, mihin aikaan, millä sivustoilla olen käynyt ja ruudunkatsomiskeskiarvo päivässä, viikossa ja kuukaudessa.

Ongelma 2: Äiti on tosi tarkka puhelimella olostani, ja vanhempani ovat eronneet. Silloin, kun olen äidillä, en saa käytännössä olla ollenkaan puhelimella. Siitäkin saa kuulla ”Ei sitä kännykkää koko ajan tarvitse räplätä” -huomautuksia, jos katson edes viestit.

Ongelma 3: Olen myös huomannut, että äiti käy salaa puhelimellani, siis MINUN puhelimellani. Se ei ole sellaista normaalia päivitysten tarkistelua yms., vaan lukee viestejäni, katsoo selaushistoriaa, jos en ole muistanut sitä poistaa, tarkistaa, kuinka paljon olen puhelinta ylipäätään katsonut.

Mitä voisin tehdä näille ongelmille? Inhoan tätä tilannetta, ja nämä toistuvat ainakin kerran päivässä. Osaisikohan joku auttaa? 🛍✨️

V

Kannattaa keskustella – siis ei pelkästään huomauttaa ohimennen, vaan oikeesti keskustella asiasta äitisi kannsa ja vanhempien kanssa ylipäätään. Perustele, miksi katsot päivittäin puehlinta. Jos hän huomauttaa sulle viestien katsomisesta, kerro että laitan nyt viestiä kaverilleni. Mulla on puhelimesssa myös tuo mittausjuttu automaattisesti :D mutta tuo että äitisi lukemalla lukis (näin käsitin asian, sori jos asia ei ole näin!!) sun puhelimen viestejä ei vaikuta normaalilta. Kannattaa todellakin siitäkin keskustellla ja kertoa vanhemmille, ettei ole ok lukea sun viestejä. Äitisi ehkä haluaa tietää paljonko olet ollut puhelimella, mutta siitäkin voi keskustella ilman että toisen puhelinta salaa katsoo. Tietenkin se voi vanhempien silmissä riippua siitä, minkä ikäinen olet, mutta kannattaa silti keskustella. Toivottavasti asia ratkeaa! :)

🥰

Tosi ikävää, että sun äiti kattoo sun henkilökohtasia asioita! Siitä kannattaa mainita äidille ja kertoa, ettei se tunnu kivalta. Jokaisella on oikeus yksityisyyteen! Ruutuajan pitäisi saada pois asetuksista ja joissakin hakukoneissa on mahdollista laittaa ”yksityinen tila” eli ei tule hakuhistoriaa.

Toivittavasti auttoi ja asia ratkeaa pian! Hyvää talvea❤️

MyLittlePonyFan&PinkGlitterUnocorn

Mitä [osa viestistä poistettu]. Sano että se on sun puhelin.

Hhhhhhh…

Voisko joku vastata?

Hhhhhhh…

Hei, oon siis 13-vuotias, unohdin sanoa. 😅 Kyllä, jutteleminen KUULOSTAA helpolta… ”tadaa, juttelin äidin kanssa ja simsalabim, kaikki muutui paremmaksi!” …jep, niin varmaan. Ihan kuin en olisikaan ikinä kokeillut. 😑 Ongelmahan on siis se, että äiti ei kuuntele, ja vaikka kuuntelisi, vastaus on aina: ”no mietipä nyt, ethän sä voi tuntia päivässä istua puhelimella”, ”pitääkö niitä viestejä nyt joka päivä olla lukemassa”, ”höpöhöpö, ethän sä nyt tollasta asiaa voi ite päättää”, ”no se nyt on eri asia, jos miä luen välillä uutisia puhelimelta” tai ”kyllä minä saan sinun viestejä kattoa, sehän on miun ostama puhelin”. Just.
1: Voinhan? Ruutuaikasuositushan
on kaksi-kolme tuntia! 🤨
2: Pitää? En kai mä nyt kymmenen
vuoden päästä niitä lue?! 😤
3: No aha, sehän oli järkevä perustelu? Voishan sitä välillä muakin kuunnella?! 🙄
4: Niinpä onkin, mä en sentään valehtele lukevani uutisia ja sitten pelaa kolmea tuntia päivässä Bubble Shooteria! 😠
5: Ei ole, mä maksoin puolet. Ja vaikka olisi, eihän se nyt *** sitä tarkoita! 😫

Haistakaa kaikki vitt- siis *kukkanen*! 🤬 Ei henkilökohtaista, kunhan puran tunteita! 🫶🏼

Katsoin vaikka hakukoneesta

Ongelma 1: Käytännössä kaikki uudet puhelimet tekevät näin. Ongelmaa on vaikea ratkaista mitenkään ja puhelinta käyttävän henkilön lisäksi, olit se sitten sinä tai äitisi, näitä tietoja hyödyntävät myös puhelinvalmistaja, mainostajat ja ties ketkä.

Ongelma 3: Koska kyseessä on kuitenkin äitinsä ostama (=omistama) puhelin, saa äitisi päättää, miten puhelinta käytetään ja onko se edes käytössäsi. Voit koettaa laittaa puhelimeen salasanasuojauksen tai piilottaa sen äitisi tavoittamattomiin.

Hhhhhhh…

Anteeksi nyt vain, Katsoin vaikka hakukoneesta… ”Koska kyseessä on kuitenkin äitisi ostama (=omistama)…” No tiedätkö mitä? EI H*** OLE! 😤

V

Sano että sulla on oikeus pitää yhteyttä sun kavereihin :)

Katspoin vaikka hakukoneesta

Hei Hhhhhhh…, pahoittelut, että sain väärän käsityksen aiemmasta viestistäsi, jossa kerroit äitisi väittävän omistavansa puhelimen ja en tullut ajatelleeksi, että äitisi ei puhuisikaan totta. Alaikäiselläkin on lähtökohtaisesti oikeus omaisuuteen ja viestintäsalaisuuteen.

Hhhhhhh…

Juu, ei haittaa, Katsoin vaikka hakukoneesta, väärinkäsityksiä sattuu! 😀 Ärsytti vaan, koska kaikki muutkin hokee mitään ajattelematta täsmälleen samaa…

Vastaa aiheeseen: Vähän helppiä? 🌿

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top