Siirry sisältöön

Pelaaminen

Digitaalinen pelaaminen on viihdyttävä ja mukava harrastus, jota voi harrastaa kaikki vauvasta vaariin. Yllättävän moni meistä pelaakin vaikkei mieltäisi itseään pelaajana.

Pelit esimerkiksi tarjoavat loistavia mahdollisuuksia erilaisten kykyjen ja taitojen kehittämiseen. Pelaamiseen ei aina kuitenkaan tarvitse liittyä oppimista ja kehittymistä, vaan se voi toimia pelkästään hyvänä ajanvietteenä ja harrastuksena. Pelaaminen tarjoaa mahdollisuuden arjesta irrottautumiseen ja rentoutumiseen, uusien kokemusten haalimiseen, omien rajojen testaamiseen sekä erilaisten roolien kokeiluun.

Aivan kuten urheilu, musiikki tai tanssiminen, myös pelaaminen on vakavasti otettava ja mielekäs harrastus. Pelaamista voi harrastaa eri laitteilla, kuten pelikonsolilla, tietokoneella ja mobiililaitteilla. Pelejä ja pelaamisen muotoja on olemassa lukuisia. Jotakin peliä kohtaan voi olla suuri intohimo, toista peliä saatetaan pelata viettääkseen aikaa kavereitten kanssa ja kolmas peli voi toimia ajantappajana. Riittävällä omistautumisella pelaamisesta voi saada jopa ammatin. Ympäri maailmaa harrastetaan kilpapelaamista, eSportsia tai E-urheilua, useissa eri peleissä.

 

 

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top