Yksinäisyys

Olen aina ollut ujo ja hiljainen. Siksi minulla ei myöskään ole kavereita. Tai no, koulussa minulla on yksi ”kaveri”, jonka kanssa hengaan, kun muitakaan ei ole. Vapaa-ajalla olen aina yksin. Katson kadehtien poikaporukoita, joihin haluaisin mukaan. Mutta porukoihin on tosi vaikeaa änkeä mukaan tässä vaiheessa, kun samat tyypit on ollu yhdessä ala-asteelta asti. Olen väsynyt olemaan aina yksin.

Yksinäisyys tuntuu todella pahalta. Lähes jokainen joutuu kärsimään siitä jossain vaiheessa elämäänsä. Onneksi sinulla on kuitenkin yksi kaveri koulussa lievittämässä yksinäisyyttäsi.

Kannustan sinua rohkaisemaan mielesi ja sanomaan jotain pientä silloin tällöin niille pojille, joiden kanssa haluaisit viettää aikaasi. Ihan tavallinen jutustelu riittää, ei tarvitse keksiä mitään uutta ja ihmeellistä. Aika hyvä tapa voisi olla vaikkapa kysyä jonkun mielipidettä musiikista, harrastuksista tai viikonloppusuunnitelmista. Tai mistä tahansa sellaisesta, mistä arvelet puheliaamman tyypin helposti innostuvan. Voit miettiä kysymyksiä mielessäsi etukäteen.

Alkuun voi tuntua siltä, että homma ei oikein luonnistu.  Mutta ihan jokainen meistä tekee mokia joskus ja päästelee sammakoita suustaan. Useimmiten nämä mokat tuntuvat kuitenkin pahemmilta omassa päässä kuin kuulijan korvissa.

Harjoittelemalla keskustelun aloittamista saavutat ennen pitkää onnistumisia ja luotat taas piirun verran enemmän itseesi. Älä siis luovuta helpolla, vaikka ensimmäinen yritys ei vielä tuottaisikaan tulosta! Ystävystyminen ei tapahdu käden käänteessä.

Oletko miettinyt jonkun harrastuksen aloittamista? Harrastusten parista löytyy helposti tyyppejä, jotka ovat kiinnostuneita samoista asioista kuin sinä. Harrastuksesta saa myös yhteisen puheenaiheen. Tee lista harrastuksista, joita haluaisit kokeilla. Etsi niistä lisätietoa
netistä tai pyydä vanhempiasi auttamaan asuinkuntasi harrastusmahdollisuuksien etsimisessä. Lue vielä Nuortennetistä teksti Ystävyyttä voi harjoitella.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu