Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Isin oma IT-tuki

Usein netissä pyörii kuvia asiosta mitä vanhemmat eivät osaa netissä tehdä. He saattavat käyttää facebookkia googlen hakuna tai luulla voittaneensa ihan oikeasti sen 100 miljoonaa euroa, koska sattui olemaan jonkin nettisivun 100 000. kävijä. Yhtäkkiä näytöllä vilkkuu virustorjunta ohjelma joka ilmoittaa viruksista. Mun isä alkaa pikkuhiljaa oppia käyttämään nettiä, mutta googlaaminen tuntuu edelleen olevan hukassa. Mun mielestä ne jotka tarvii mediataitokoulutusta on meidän vanhemmat.

Mun isä on todella monessa deittisivustossa rekisteröityneenä. Jotkut maksullisia, jotkut ilmaisia. Monesti tuntuu että sen arki pyörii vain siellä. Jotkut keiden kanssa se chattailee on ulkomaalaistaustaisia jotka puhuvat englantia. Isän englanti on vähän ruostunu ja tarvii vähän väliä siinä apua. Mä oon jo iso tyttö, mutta en silti uskalla enää kattoa mitä meidän koneen sivuhistoriasta löytyy. Ihan sen takia että isä ei osaa tyhjentää sivuhistoriaa. En halua kertoa mitä kaikkea sieltä sivuhistoriasta löytyy. Jos sen edes viitsisit isä opetella?

Mä olen mun isälle sanakirja ja tekninen tuki, niin on myös mun sisko ja veli. Jos ajattelee isommalla mittakaavalla, niin ei taideta olla ainoa perhe missä on näin. Olenko oikeassa? Tämä ainainen avun pyytäminen on toki ymmärrettävää, mutta meille nuorille välillä todella rasittavaa.

Mites teidän vanhemmat, joutuuko niitä auttamaan tekniikan kanssa? Vai onko jossain ihan toisinpäin?

Mä rakastan mun vanhempia, ne on aivan ihania. Tiedän niiden aina ajattelevan vaan mun parasta, vaikka välillä ne on mulle vihasia. Ihan samalla tavalla mullakin hajoo pää kun vanhemmat ei ymmärrä.

Meri, verkk@ri

Verkk@ri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top