Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Et ole ainoa!

Minä olen kuudennella. Ensimmäisellä luokalla olin välitunnit aina yksin. En kertonut siitä kellekkään. Toisella luokalla olin taas yksin ja kolmannellakin. Kolmannella itkien välillä tultuani koulusta, kukaan ei pitänyt minusta.

Neljännellä kumminkin löysin yhden kaverin, Anna (nimi muutettu). Olin suurimman osan nelosluokasta vain hänen kanssaan. Silti aina kun oli liikuntaa ja valittiin joukkueet, olin aina se viimeinen. En tiennyt mikä minussa oli vikana. Sain huonon itsetunnon. Minusta tuli myös hirveän ujo. En kehdannut edes kadulla vastata ihmisten tervehdyksiin.

Nelosluokalla luokalle tuli uusi tyttö, Sanni (nimi muutettu). Sanni tuli minun ja Annan porukkaan. Meistä kolmesta tuli hyviä ystäviä, mutta Anna jätti meidät. Minä ja Sanni jäimme kaksistaan. Sanniakin alettiin syrjiä, koska hän oli seurassani ja puolusti minua. Meistä tuli sydänystävät.

Viidennellä mukaamme tuli Annika (nimi muutettu). Annikasta tuli hyvä ystävämme. Lopulta huomasimme kuinka hänkin haukkui meitä selän takana, joten jätimme hänet. Nyt kuudennella, sama meno jatkuu. Meitä yhä syrjitään, mutta minä ja Sanni olemme erottamattomat!

Kun pääsemme yläasteelle, uskon että elämä voisi muuttua parempaan suuntaan. Koittakaa tekin vain kestää! Kerroimme Sannin kanssa opettajalle, mutta tämä ei paljon asialle tehnyt. Vanhemmillekkin kerroin, ja nämä kertoivat opettajalle syrjinnästä. Opettaja kuitenkin vähät välitti. Koittakaa te kestää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top