Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Apua kavereilta

Yksi tyttö kaveriporukastani, samalla paras ystäväni alkoi olla todella masentunut, haukkui itseään läskiksi ja rumaksi, eikä uskaltanut puhua vieraammille. Monet epäilivät anoreksiaa, mutta minä tiesin, ettei kyse ollut siitä.

Hänen äitinsä oli laittanut hänet pari kertaa psykologille, mutta siitä Ida (nimi muutettu) veti hirveet rageet koulussa. Hän piti nolona ja itserakkaana oman itsensä arvostamista. Oli se kumma, että eniten apua tarvitseva ei apua hanki! Olen itsekin ujo ja olin joskus kiusattu, enkä siksi mieluusti ehdottanut tai ollut äänessä, mutta halusin ILOISEN kaverini takaisin. Ehdotin siis porukalle, että kun Ida haluaa (luulee haluavansa) mennä massan mukana, niin teemme MLL:n sivuilla ja koulukuraattorilla käymisestä muoti-ilmiön. Ja se toimii!! Nyt Ida sanoo moniin asioihin ”vähänks mä olin hyvä”, nauraa ja keksii kivoja juttuja taas vihdoin. Eräs tulee haukkumaan Idaa itserakkaaksi välituntisin, jos kuulee Idan kehuvan itseään, mutta nykyään Ida vain nauraa. Kiusaajalla tuntuu olevan samanlainen tilanne kuin Idalla ensin. Pitäiskö meidän järjestää sama operaatio sillekin?

Kuva: Samu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top