Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Asiaa ystävyyssuhteista

Kaveri ja ystävyyssuhteissa on paljon paineita. Melkeinpä kaikki pelkäävät sitä että heidät suljetaan ulos tai että he eivät sovi joukkoon. Kavereiden kesken tärkeää onkin se että ei esitä vaan on oma itsensä. Olemalla rehellinen sekä itselleen että muille on paras vaihtoehto, näin onnistumme välttämään monilta tukalia tilanteita. Omana itsenään olo ei välttämättä ole helppoa, mutta ainakin selviää ketkä ovat oikeita ystäviä.

Kaikkea mitä kaverit käskevät sinun tehdä, ei suinkaan ole pakko tehdä. Voit reilusti sanoa ei. Monesti yritetään saada kaverit kiinnostumaan itsestään esittämällä rohkeaa tai kokenutta, mutta usein siitä seuraa vain ongelmia ja pahaa mieltä, en suosittele. Yritä saada kaverit näkemään kuka sinä oikeasti olet. Joskus tuntuu ettei uskalla olla oma itsensä. Pelko on osa elämää eikä sen kanssa aina ole helppoa, mutta sen tähden pelon kanssa täytyy elää ja oppia siitä.

”Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille” Vaikka et välttämättä ole kristitty, kultainen sääntö on hyvä elämän ohje ihan kaikille. Ole ystävällinen muille. Se että juttelet tai edes tervehdit jotakuta yksinäisempää koulun käytävällä, ei välttämättä ole mikään iso asia sinulle, mutta olet saattanut pelastaa jonkun toisen päivän. Kun itse olet mahdollisesti yksin, he keille sinä olet ollut ystävällinen usein muistavat tämän ja ovat vuorostaan ystävällisiä sinulle. Annetaan hyvän kiertää.

Verkk@ri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top