Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Hyppää kaivoon angstaaja

Olen kahden kuukauden ajan seuraillut demi.fi:n keskustelupalstaa ja metsästänyt kommentteja, jotka jotenkin viittaavat nettikiusaamiseen. Alkuperäinen tarkoitukseni oli kirjoittaa tällaisia kommentteja ylös ja kirjoittaa niiden pohjalta juttu. Löysinkin paljon ilkeileviä kommentteja, mutta en huomannut sellaista, että joku otettaisiin silmätikuksi. Ihmisiä haukutaan heidän viestiensä perusteella ja joskus täysin turhista asioista.

On paljon kommentteja, joissa haukutaan ihmisten mielipiteitä, näkemyksiä tai ajatuksia. Jos joku kyselee tyhmiä tai esittää oudon mielipiteen, ovat kaikki keskustelijat pian tämän ”mustan lampaan” kimpussa haukkumassa, vähättelemässä ja naureskelemassa.

Usein ihmiset eivät ajattele miltä tästä haukuttavasta henkilöstä tuntuu. Heidän tapansa kommunikoida näyttää olevan jotain siihen tyylin että: ”Haista sinä paska.” tai: ”Hanki elämä.” Jokaisella on omat mielipiteensä, eikä niistä pitäisi loukkaantua tai ottaa niitä niin henkilökohtaisesti.

Äskeinen on minusta vielä hyvin pieni asia verrattuna siihen, että kun joku on oikeasti huolissaan tai hänellä on vakava ongelma, niin on edelleen ihmisiä jotka vähättelevät, naureskelevat tai pahimmassa tapauksessa haukkuvat. Löysin miljoona esimerkkiä arviolta 13 -vuotiaista teineistä, jotka ovat tosissaan huolissaan painostaan tai mielenterveydestään ja heitä haukkuvista muutamaa vuotta vanhemmista nuorista, jotka vähättelevät näitä ongelmia: ”Ei sulla oikeasti ole anoreksiaa kun voit myöntää sen itsellesi.” tai ”Hyppää kaivoon angstaaja.”

Tietysti osa tällaisista ihmisistä saattaa olla trolleja, jotka vain hakevat huomiota tekaistuilla ongelmilla, mutta usein viesteistä erottaa melko hyvin onko se pelkkää trollausta vai onko henkilöllä oikeasti ongelmia. Silti ihmiset kohtelevat kumpaakin tapausta samalla asenteella ja samoilla kommenteilla.

Lisäksi huomasin, että palstalla käy paljon jo lähes aikuisia ihmisiä haukkumassa ja ivaamassa itseään melkein kymmenen vuotta nuorempien ”tyhmiä” kysymyksiä, mielipiteitä, tai keskustelunaiheita. Ihmettelinkin moneen kertaan, että mitä nämä 27-vuotiaat haluavat 13-18 –vuotiaiden keskustelupalstoilta. Tietysti heistä kuulostaa hölmöltä, kun joku teini valittaa kun ihastus ei huomaa tai kun Tokio Hotel on niiiin ihana (en tarkoita tätä loukkauksena Tokio Hotel – faneille).

Tässä palataan taas samaan: jokaisella on omat mielipiteensä – saarnaan, mutta nyt ongelmana on se että kymmenen vuoden ikäero on niin suuri, että kaksvitosen on täysin naurettavaa tulla valittamaan kun keskustelunaiheet on turhia. Miettikää te aikuisetkin vähän!

Verkk@ri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top