Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Koko Suomi synnytystalkoisiin?

Viime viikoilla on ollut taas media pullollaan juttua siitä, kuinka saataisiin Suomen talous kuntoon. Synnyttämällä lisää lapsia vai? No voihan se olla osittain niinkin. Syntyvyys on ollut laskussa, mikä aiheuttaa ongelmia omalta osaltaan aivan varmasti. Mutta meillä on Suomessa niin paljon työttömyyttä ja henkistä pahoinvointia, että en usko lapsentekotalkoiden ratkaisevan ongelmia. Mehän vaan saatettaisiin lisää hoidettavia lapsia maailmaan, jossa ei aikuisetkaan osaa pitää huolta itsestään.

Lasten synnyttäminen ei missään nimessä ole yhdenkään naisen velvollisuus. Jokaisella on oikeus päättää asiasta itse. Toisaalta on paljon naisia ja miehiä, jotka ei vaan voi saada lapsia vaikka sitä haluaisikin. Miltä tämä kaikki mahtaa heistä tuntua?

Pakko myöntää, että yhteiskunnalliset ja kansainväliset asiat tällä hetkellä vaikuttaa paljon siihen, mitä itsekin ajattelen lasten hankkimisesta mahdollisesti itseni kohdalla tulevaisuudessa. Kyllä mua pelottaa se, millaiseen maailmaan lapset syntyy ja kasvaa.

Mutta, jos joskus oon tilanteessa että minulle siunaantuu lapsia: haluan ehdottomasti opettaa heille että mitä tahansa ikinä tapahtuukaan, aina saa tulla puhumaan. Maailman kauheuksilta ei voi pieniä loputtomiin suojella, siksi on tärkeää että yhdessä puhutaan ihan kaikesta. Haluan myös opettaa sen, että tunteet on normaali osa elämää ja tunteita saa näyttää ja niistä saa puhua. Haluan, että lapsi kokisi kotona olevansa kotona ja kokisi sen paikaksi, missä hänet hyväksytään ja hänestä välitetään. Vaikka vanhempien tehtävä on myös pistää rajat ja joskus vähän nalkuttaakin. :D

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top