Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Loppu kiusaamiselle

Moi kaikki!

Eli aattelin kirjottaa oman kiusaamistarinani tänne, jos se vaikka innoittaisi muita kiusattuja, tai antaisi näkökulmaa kiusaamiseen.

Kiusaamiseni alkoi kunnolla vasta neljännellä luokalla. Ennen sitä oli tietysti ollut syrjintää, ja olin aina ollut se luokan musta lammas. Neljännellä sain kosketusnäyttöpuhelimen ja silloin se kaikki muuttui. Pääsin luokan yhteiseen keskusteluryhmään ja olin yhtäkkiä huora, lauta, anorektikko ja mitä kaikkea. Silloin koulustakin tuli vaikeaa. Ihmiset pitivät minua idioottina muiden puheiden perusteilla. En sano että omat ystäväni olisivat kääntyneet minua vastaan, mutta eivät auttaneet, ihan vain siinä pelossa että joutuisivat itse pulaan. No, tilanne paheni. Poistuin keskusteluryhmästä mutta haukkuminen jatkui. Yhtäkkiä kaikki luokalla olevat ihmiset, nekin joille en melkein ikinä ollut puhunut, olivat minua vastaan. Lopulta kavereitanikin ruvettiin haukkumaan.

Kiusaajat pimpottelivat ovillamme ja haukkuivat koulussakin. Siinä vaiheessa olin ottanut jo terävän keittiöveitsen esiin. Lopulta päädyin kertomaan tästä äidilleni. Siitähän olo paheni. Äitini syytti minua siitä että minua kiusattiin. Äidin mielestä se oli omaa syytäni että menin altistumaan tuollaiselle. Näin jälkeenpäin ajatellen uskon että äiti vähän pelästyi, koska ketään siskoistani ei oltu kiusattu. En jaksanut enää. Koulu alkoi mennä huonommin, ja lopulta kokeista tuli nelosia. Silloin menin koulupsykologin puheille. Itkin siellä putkeen varmaan kaksi tuntia, jonka jälkeen kiusaajat saivat rangaistuksensa ja luokan keskusteluryhmä poistettiin.

Tänä vuonna kiusaaminen alkoi taas. Olin varautunut. Kerroin opettajalle että halusin selvittää yhden asian kiusaajani kanssa, luokan ulkopuolella. Kerroin hänelle miltä minusta tuntui ja miksi hänen pitäisi lopettaa. Kiusaaminen loppui kuin seinään. Nyt kuudesluokka ja ala-aste on ohi, ja pääsen uuteen kouluun missä odottavat uudet tuulet. Kaikille kiusatuille neuvoksi: kerro kiusaamisesta jollekkin. Sen ei tarvitse olla vanhempi, se voi olla opettaja, rehtori, kuraattori ihan kuka vain.

Ja muistakaa: teissä ei ole mitään vikaa. Kiusaaminen ei ole teidän syynne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top