Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Toisen ulkonäön arvostelu - ok vai?

Kuvittelepa tilanne: olet ostanut uuden aivan ihanan paidan ja laitat sen päälle. Sulla on tosi hyvä olla siinä paidassa, se tuntuu ja näyttää sun mielestä hyvälle ja oot kaikinpuolin ihan kikseissä siitä vaatteesta. Sitten joku tulee ja sanoo, että paita on ihan hirveä, se ei sovi sulle yhtään, olet ruma ja kukaan ei varmasti ikinä tuu kiinnostumaan sinusta. Tuntuisko se kivalle?

Joku tyyli, tapa, vaate tai asuste voi olla sun mielestä ihan hirveä, mutta toiselle se voi olla tärkeä ja kiva juttu. On täysin sun oma asia, mitä ajattelet kaverin ulkonäöstä, mutta et voi silti kokea oikeudeksesi laukoa kaikkea ääneen. Sinulla on vapaus ajatella mitä tahansa, mutta ei oikeutta loukata ketään. Siinä kohtaa menee yli, jos alkaa haukkua toista.

Olen itse kokenut ajoittain kovaakin kritiikkiä siitä, että en meikkaa, en nypi kulmakarvoja ja sit mulla on vielä oudon muotoset rinnat. En kuitenkaan usko, että itsevarma ja itsensä kanssa sinut oleva nuori fiksu ihminen alkaa arvostella ”epäkohtia” toisen ihmisen kehossa? Jokaisella meistä on oikeus olla sellainen kuin on. Ja kyllä, minä olen tyytyväinen olooni omassa kehossani ja vaatteissani. Minulle on ihan sama mitä muut siitä sanovat.

Toisia inhottavat sanat voi kuitenkin loukata ja siksi pyytäisin jokaista miettimään ennenkuin arvostelee muita. Katso hetki peiliin ja mieti paraneeko oma elämäsi sillä, että pahoitat toisen mielen? Olisiko itsessäsi jotain, mitä pitäisi sen sijaan muuttaa? Olen lukenut, että epäkohdat toisissa heijastuu loppujen lopuksi siitä, mitä itsessä pitäisi kehittää.

Kaunista viikkoa kaikille! <3

Kata

Nuortennetin toimittaja

Frida

Nuortennetin toimittaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top