Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Opiskelemaan: elämä muuttuu!

Puoli vuotta sitten soitin ystävälleni innoissani. Olin päässyt opiskelemaan haluamaani kouluun. Ystäväni oli iloinen puolestani, mutta keskustelun tunnelma vaihtui nopeasti tajutessamme, ettemme näkisi enää usein. Emme toivottaisi enää joka aamu linja-autossa hyviä huomenia toisillemme ja eroaisi vasta illalla minun pysäkkini kohdalla. Muuttaisin viikoiksi opiskelija-asuntolaan. Myönsin olevani huono yhteydenpitäjä, vaikka nykyään onkin puhelimet ja tietokoneet. Päätimme silti pysyä ikuisesti ystävinä. Puhelun jälkeen tajusin, että minulle olisi aukeamassa ovi suureen maailmaan. Yhden oven avautuessa paljastuu samalla monta uutta, mutta toisia ovia on väkisin suljettava perässä. Olin aloittamassa uutta elämänvaihetta.

Aina on seuraa. Silloinkin, kun sitä ei kaipaisi!

Luokkakavereihin tutustui nopeasti. Nykyään jokainen heistä onkin minulle luokkakaverin lisäksi naapuri sekä sisarus. Opiskelijat ovat eri-ikäisiä ja eri puolilta Suomea. Kaikilla on erilainen tausta, mielipiteet ja tyyli. En varmasti olisi tutustunut moneenkaan luokkalaiseeni, jos olisimme olleet samassa koulussa yläasteella. Nyt olemme kuitenkin tutustuneet ”pakosta” ja heistä on tullut parhaita ystäviäni, vaikka olemmekin kaikki todella erilaisia. Tutustuessa kannattaa siis heittää ennakkoluulot roskikseen, löytyyhän teiltä ainakin yksi yhteinen kiinnostuksen kohde: ala, mitä opiskelette.

Muualle muuttaessa aina miettii, miten käy vanhoille ystävyyssuhteille. Minun tapauksessani muutoksia on tapahtunut molempiin suuntiin. On ikävää, että elämästäni on kadonnut muutama ihminen, mutta toisaalta tällaisissa tilanteissa tunnistaa oikeat ystävät. Ne pysyvät, vaikkei yhteyttä pitäisikään joka päivä.

Ei täällä tylsää tule!

Muut asuntolassa asuvat tulevat näkemään sinut parhaina sekä huonoimpina hetkinäsi. Vietätte suurimman osan ajasta yhdessä, joten olisi raskasta pitää roolia koko ajan yllä. Tämä kannattaa muistaa jo alussa. Älä anna sosiaalisten paineiden vaikuttaa tekemisiisi. Opiskelijaelämään kuuluu tietenkin myös juhlimista ja hulluttelua, mutta senkin voi tehdä fiksusti. Kun muuttaa pois vanhempien luota, saa paljon vapautta. Ja niinhän se menee, että vapauden mukana tulee aina vastuuta. Vaikka välillä tuntuu, että elämä toisella paikkakunnalla on aivan eri maailma, on sinua silti vain yksi ja sama.

Välit perheeseen on parantunut, kun emme näe enää joka päivä. Aikaa ei halua käyttää riitelyyn.

Verkk@ri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top