Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Asioista pitää puhuu!

Koko ajan on joku kampanja pyörimässä, oli sitten kyseessä Me too, ilmastonmuutoksen vastainen työ tai kiusaamisen vastainen kampanja. Kun somessa pyörii tällästä, se jakaa ihmiset joko niiden puolelle tai niitä vastaan. Toiset on sitä mieltä, että asioista pitää puhua, toiset sitä mieltä ettei se saman jauhaminen mitään hyödytä! Minä kuulun ensimmäiseen porukkaan.

Otan itsekin näkyvästi kantaa ajankohtaisiin asioihin ja epäkohtiin. Minun mielestäni se ei silti tarkoita sitä, että pitäisi keskittyä vain epäkohtiin ja negatiivisiin juttuihin! Se ei missään nimessä ole mun tarkoituskaan, sillä koen olevani positiivinen ihminen ja haluan jakaa myös sitä hyvää energiaa. Siihen liittyy myös vaikuttaminen. Haluan olla tekemässä parempaa maailmaa tuleville sukupolville. Ja sen takia asioista pitää puhua. Vielä ei ole annettu läheskään kaikkea! Silti ei tarvitse jäädä vellomaan ahdistukseen ja epätoivoon. Moni asia on tosi hyvin ja en minä voi lakata nauttimasta elämästä sen takia että muilla on asiat surkeasti! En missään nimessä. <3

Nyt on naistenviikko! On suorastaan pöyristyttävää kuinka moni Suomessakin joutuu vuosittain väkivallan uhriksi. Esim. parisuhdeväkivallan uhreista yli 80 % on naisia. Moni ulkopuolinen ei sitä tiedä, mitä kenenkin kotona tapahtuu juurikin siitä syystä, että ei sitä näytetä ulkopuolisille. Ja uhrit usein pelkäävät ja kokevat häpeää eivätkä uskalla hakea apua! Ei nämä asenteet muutu, jos asioista ei puhuta suoraan ja avoimesti! Siksi minä haluan rikkoa tabuja, että mahdollisimman monelle olisi matalampi se kynnys hakea apua ennen kuin on liian myöhäistä!

Jokaisella tytöllä ja naisella on oikeus tulla hyväksytyksi omana itsenään, toteuttaa omii unelmia ja määrätä omasta kehosta! Ihmisoikeudet on jokaisen ihmisen asia! <3 Kata

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Kommentit

  1. Moikka Kata! Ajattelin itsekin, ettei kaiken pitäisi olla negatiivista tai että siihen pitäisi keskittyä. Tiedän itsekin, kuinka monet puhuu et menkat on nolo asia, vaikka kuukautisissa ei ole mitään väärää. Nykyään naiset ovat joskus ollutkin alemmassa arvossa kuin miehet, en ymmärrä miksi. Itse en ole tyttö, vaan CRAZYdude c: mutta ymmärrän, mitä tarkoitat. Totta kai meillä kaikilla ihmisillä, miehillä ja naisilla on OMAT OIKEUDET! Itsekin kuulun ensimmäiseen ryhmään. Vaikka monesti salaan asioita, voinhan niistä ihan vapaasti puhua! Ystävällisin terveisin, # (¤.¤) # / CRAZYdude

    1. Kiitos kaunis sun kommentistasi!
      Se on tärkeää, että asioista puhutaan ja siten edistetään tietoisuutta ja murretaan asenteita!

      – Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top