Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Kuinka opiskella vieraita kieliä?

Mä luen vieraita kieliä siis vain pakollisia eli englantia ja ruotsia. Olen kyllä lukenut yläasteella saksaa ja se oli todella mielenkiintoista, mutta se riitti minulle. Pitäisi kyllä ehdottomasti pitää yllä kielitaitoa, saksa on hieno ja tärkeä kieli.

Uutta sanastoa tulee enkun kirjassa aina uusien tekstien myötä. Nyt onkin ollut ihan mielenkiintoisia aiheita kuten sairaalaympäristö, rikosjutut, hyvinvointivaltio ja politiikan sanastoa.

Kun alan opiskella uutta tekstiä, käyn ensin läpi siihen liittyvän sanaston ja saatan merkata uudet sanat. Sen jälkeen luen tekstin ja alleviivaan sieltä tärkeitä/vaikeita lauseita. Samalla kirjoitan niitä ylös ja tietty suomennan tekstin.

Teen aina huolellisesti kaikki uusiin sanastoihin liittyvät tehtävät, koska ne auttaa ymmärtämään tekstiä ja oppimaan uusia sanoja.

Kun luen kokeeseen, kirjoitan sanoja paperille ja/tai tietokoneelle, pyydän jota kuta kyselemään niitä minulta, saatan kehitellä itselleni muistipelejä tai kirjoitan vaan lappusille sanoja ja käyn niitä läpi aina kun mahdollista. Pyörittelen sanoja oikeesti paljon, vain sillä tavalla ne oppii. Ääneen lukeminen toimii paremmin kuin vain mielessä lukeminen.

Muutama juttu mitä teen ja mistä mulle on oikeesti ollut apua: katson leffoja ja youtube-videoita, jotka on englanniksi, kuuntelen enkun kielistä musiikkia ja luen enkun kielisiä blogeja/muita tekstejä.

Miten sä opiskelet parhaiten kieliä tai mikä sulle on paras tapa lukea niitä? Tykkäätkö kielistä ja mitkä kielet sua kiinnostaa? Toivottavasti tässä ois sulle joku uusi vinkki, mitä mä listasin! Jos siltä tuntuu niin testaile ihmeessä. Joskus joutuu näkemään enemmän vaivaa, mutta on just jees löytää se itselleen sopivin tapa opiskella. Opiskelu voi myös olla kivaa, kun siitä tekee kivaa!

 

Kata

Nuortennetin toimittaja

Kommentit

  1. Että joo. Rakastan uusien kielien oppimista, englannin kieli on niin perfect, ja ruotsin kielen opetus alkaa pian myös. Pidän muista kielistä! Osasin enkkuu jo 5-vuotiaana c: Terveisin # (¤.¤) #

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top