Siirry sisältöön
Colourbox 27807199
Nuorten tekemät jutut

Pesäpallo

Pesäpallo on yksi monipuolisimmista urheilulajeista Suomessa. Pesäpallossa tarvitset hyvää kestävyyttä, että jaksat juosta paljon väsymättä. Älyä, jotta ymmärrät merkistä milloin pitää juosta, millaisesta lyönnistä pitää juosta tai milloin sinun pitää pysyä pesällä. Tarvitset myös joukkuekavereita. Et voi pelata yksin vaan tarvitset vähintään 11 joukkuekaveria. Pesis on oikeasti mukavaa! Koulun liikkatunneilla se vaan tuntuu vähän tylsältä ja tyhmältä.

Harkkoja on eri ikäluokilla eri verran. G- ja F-ikäisillä harkkoja on yleensä 1-2 kertaa viikossa. E-D-ikäisillä lajiharkkoja yleensä 2 ja muita harkkoja 1-2. C-B- ja A-ikäisillä harkkoja saattaa olla joka päivä, joskus jopa kaksi kertaa päivässä. Isoa määrää ei silti tarvitse jännittää, sillä kaikki harkat eivät ole hirveän raskaita.

Pelejä kesäisin on PALJON! Pelimatkat saattavat joskus olla pitkiä mutta ne ovat todella kivoja. Kokemusta kertyy, eikä aina ole pakko voittaa. Epäonnistumiset kuuluvat isolta osaa pesäpalloilijan arkeen. Täytyy vain nousta heti ylös ja jatkaa.

Pesäpallo on Suomen kansallislaji. Sitä voi pelata kaiken ikäiset. Joukkueita on G-ikäisille (3-8-vuotiaat) sekä G-ikäisten pienpeli, F-ikäiset (9-10-vuotiaat), E-ikäiset (11-12-vuotiaat), D-ikäiset (13-14-vuotiaat), C-ikäiset (15-16-vuotiaat), B-ikäiset (tytöillä 17-19-vuotiaat ja pojilla 17-18-vuotiaat), sekä A-pojat ( 18-21-vuotiaat) joukkueita on myös Maakuntasarjassa, Suomensarja saa, Ykköspesiksessä sekä naisten ja miesten superpesiksessä. Sekä myös +35 ikäluokassa eli tunnetumpana “Harmaakarhusarjaa”

Pesäpalloa voi pelata kuka tahansa. Kun aloitat pesäpallon et tarvitse välineitä heti. Sisäpelikengät, juomapullo ja iloinen mieli riittävät! Jos kiinnostusta löytyy niin sen jälkeen alkaa välineiden ostaminen.

Pesäpallo on kohtuu hintava harrastus. Kausimaksu on noin 100 € per lapsi. Lisäksi lisenssi joka on noin 40 €. Räpylä noin 100 €, kypärä noin 100 €, maila noin 100 €. Myös piikkarit on hyvä olla. Niitä saa noin 20 € ja 130 € väliltä. Räpylä, kypärä ja maila ovat välineitä joita ei tarvitse junnutasolla joka vuosi uusia. Kypärä noin kahden tai kolmen vuoden välein, räpylä kolmen vuoden välein ja maila kahden tai kolmen vuoden välein. Piikkarit olisi hyvä joka vuosi uusia. Eli vuodessa rahaa harrastukseen menisi noin 190 €-680 € lisäksi joillakin seuroilla ei ole rahaa aina maksaa leirin lisenssiä, joten silloin vuoden budjettiin tulisi noin 250 € lisää.

Suomen junnupesiksen pelaajamäärä voi kohtuu hyvin, mutta uusia innokkaita pelaajia odotetaan aina! Jos sulta löytyy yhtään kiinnostusta katso netistä lähin seurasi, ota yhteyttä joukkueen valmentajaan ja kysy mahdollisuutta tutustumistreeneihin.

❤: Nuori D-ikäluokassa pelaava tyttönen Etelä-Pohjanmaalta

Kommentit

 1. Pesäpallo on kyllä Suomen kansallisurheilulaji, ja hyvä niin, koska se on hauskaa ja mahtavaa <3
  Pelaan E-ikäluokassa Kainuussa

  1. Hei! Mukavaa että säkin pelaat! Ja oot oikeessa, pesis on hauskaa ja tosi mukavaa! Jotkut vaan saa siitä koulupesiksestä vähän ikävän kuvan:(
   T: tekstin kirjoittaja

   1. Niin, no koulussa vaan koko ajan läärätään ”samoja vanhoja juttuja” eli kopitellaan palloa 10 metrin välein… mutta vapaa-ajalla ja turnauksissa se on mahtavaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top