Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

TET-harjoitteluni Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piirissä

Aloitin työharjoitteluni hyvillä fiiliksillä. Odotin innolla, mitä viikko tuo tullessaan. Olin vähän saanut tietoa, mitä mahdollisesti pääsisin tekemään ja seuraamaan.

Ensimmäisenä päivänä tutustuin Mannerheimin Lastensuojeluliittoon ja sen historiaan selailemalla erilaisia lehtiä ja oppaita. Pääsin myös käyttämään exceliä ja taskuttamaan neuvolakortteja.

Toisena päivänä tein omatoimista toimistotyötä. Taskutin neuvolakortteja ja leikkasin mainoksia. Tutustuin myös MLL:n Nuortennettiin.

Keskellä viikkoa, pääsin vierailemaan Tammelan Perheidentalolla, jossa leikin lasten kanssa ja seurasin, mitä ympärilläni tapahtuu. Iltapäivän olin Tipotiellä Vauvaperheverkostossa. Kuuntelin, kun alan työntekijät kertoivat työstään, ja näin työnkuvaa paremmin.

Loppuviikkona tein toimistotyötä. Olin yhden aamun työyhteisöpalaverissa, jossa kuuntelin, millaisia asioita siellä käsitellään, ja mitä tapahtumia on luvassa. Tulostin tukioppilastodistuksia, haastattelin yhtä työntekijää ja tein tätä juttua tänne Nuortennettiin.

Työharjoittelun jälkeiset tunnelmat olivat hyvät. Viikko oli mennyt hyvin ja pidin työtehtävistä. Parasta oli hyvä ja rento työyhteisö. Pidin myös työn monipuolisuudesta ja siitä, kuinka hyvin minut otettiin vastaan ja annettiin selvät ohjeet. Välillä palaverissa ja Vauvaperheverkostossa aika kävi pitkäksi, mutta siellä pääsi näkemään työn realistisesti.

Sain tietoa erilaisista osaamisalueista ja työtehtävistä. Opin myös toimistotyöstä, perhekahvilasta, MLL:n asioista ja sen historiasta, sekä millaisia asioita käsitellään palavereissa.

Tämä Tet- harjoittelu oli avartava kokemus. En ole ennen tullut ajatelleeksi, kuinka paljon apua on tarjolla tai, että perhe voi pyytää tukea arjen askariin. Ennen tätä mietin, että haluan mahdollisesti sosiaali- ja terveysalalle, ja tämän harjoittelun aikana se ajatus vahvistui.

Tässä oli minun kertomus Tet- harjoittelustani. Toivon, että joku saa tästä vinkkejä omaan työharjoitteluun.

Kreeta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top