Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Mikä fobia?

Selvinneen blogi; 12.8.2018:

Tänään mun elämä muuttui totaalisesti…   Mä pelkäsin aina verta. Ne kokeet oli painajainen, bilsantunnilla en pystynyt olemaan ja lääkärisarjat vasta hirveitä olikin! Mietin pitkään, mikä mulla on. Sitten kuulin fobioista. Ne on niinku pelkoja mut paljon pahempia, eikä ne mee välttämättä iän myötä ohi.

Onneks uskalsin hakee apua. Koulukuraattori oli ihana! Se otti vastaan ja kuunteli! Kaikki tähän asti oli vaan pudistanu päätä ja sanonu et toi menee ohi älä inise. Mutku ei menny! Kolmannella luokalla alkoi ja seiskaan asti kärvistelin tietämättä, mikä mulla on. Tänään löysin vihdoin ihmisen, joka ymmärsi.

Jos sinusta tuntuu, että jokin pelkosi on kohtuuton, et ymmärrä, miten se on syntynyt, tai se tuntuu vain oudolta tai epänormaalilta, puhu jollekin. Ja vaikka se ei täyttäisikään näitä merkkejä, puhu silti. Jo peloista puhuminen voi auttaa pelkoon.

Me ihmiset olemme kovia pelkäämään. Ukkosta, pimeää, korkeita tai ahtaita paikkoja, vieraita… Niiden ei vaan saa antaa hallita elämää. Jos näin kuitenkin käy, se voidaan parantaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top