Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Motivaatio-marraskuu

Moi <3

Marraskuussa nuortennetin instagramissa on vietetty motivaatio-marraskuuta. Sain idean teemakuukaudesta siitä, että itselleni marraskuun harmaus ja pimeys vaikuttaa ainakin mieleen negatiivisesti ja olo on tosi väsynyt. Neljältä kun alkaa tulla pimeä, on jo ihan pois pelistä. Luulen, että meiltä suomalaisilta pimeästä vuodenajasta selviytyminen vaatii ihan oikeasti sisua ja sitä psyykkausta, että ”hei kyl me selvitään tästä”.

Siksi ajattelin, että tsempataan kaikki yhdessä toisiamme ja jaetaan keinoja lisätä positiivisuutta ja pitää yllä hyvää energiaa. Minulle kolme tärkeää juttua arjessa muistaa on kiitollisuus, hyvät ihmissuhteet ja riittävä lepo. Opiskelen lukiossa kolmatta vuotta, en halua sanoa että se on hirmu rankkaa, koska jokainen tietysti kokee asiat eri tavalla ja paljon on myös asenteesta kiinni. Mutta kyllä lukiossa saa paljon töitä tehdä ja stressiä vaan tulee. Vaikka stressi ei todellakaan ole aina pelkästään huono asia, se myös auttaa saavuttamaan tavoitteita. Tavoitteista sen verran, että minulle lukiossa on ollut tärkeää priorisoida. Mitenkään en voi olla kaikessa paras, täytyy tietää omat vahvuudet sekä kiinnostuksen kohteet ja panostaa niihin. Eli fokus siihen, millä on oikeesti merkitystä!!

Tein marraskuun aikana Instagramiin kuvapäivityksen kiitollisuudesta ja kysyin myös seuraajilta, mistä he ovat kiitollisia juuri nyt. Minua ilahdutti se, kuinka lähditte mukaan ja kerroitte mistä olette kiitollisia juuri nyt. Paljon oli pieniä asioita, kuten kivat työkaverit ja hyvä ruoka. Useinhan nämä pienet jutut ovat niitä kaikista isoimpia. Mun lempi lause on ”Happiness is not a destination, it’s the way of life”. <3 Se on oikeasti niin, että onnellisuus on tässä ja nyt, kaikissa pienissä asioissa, ei sillä ole väliä missä elämäntilanteessa olet, tärkeintä on tämä hetki. Ota mukaan täyden kympin asenne ja tee elämästä kivaa. Joskus se vaatii ponnisteluja ja sitä, että todellakin priorisoit niitä asioita ja ehkä teet isojakin muutoksia elämässäsi. Minä aloitan jokaisen aamun ja päätän jokaisen illan kiitollisin mielin. Joka päivä kiitän siitä, mikä on hyvin ja mikä oli kivaa.

Hyvillä ihmissuhteilla tarkoitan sitä, että on tärkeää löytää ympärille ne ihmiset, ketkä lisää hyvää oloa, joiden kanssa tunnet olosi hyväksi ja ketkä antaa sun elämään hyviä asioita. Joskus on pakko tehdä tietoinen päätös, että on vähemmän tekemisissä jonkun henkilön kanssa sen takia, että hän tuo elämääsi liikaa negatiivista. Se on rankkaa ja ikävää, mutta sä olet ansainnut vaan parasta. <3

Levon merkitys on jokaiselle yksilöllinen. Se riippuu luonteesta ja elämäntilanteesta. Jos elämäntilanne on kuormittava, silloin levon merkitys korostuu. Järjestä aikaa palautumiselle ja akkujen lataamiselle. Mä koen olevani myös luonteeltani introvertti. Vaikka rakastan olla ihmisten kanssa ja tehdä asioita, silti uuvun helposti ja tarvitsen paljon aikaa palautumiseen ja tilaa olla itsekseni ja omissa ajatuksissani. Se onkin tärkeää tiedostaa omat tarpeensa, että ymmärtää itseään ja omaan hyvinvointiin pystyy ylipäätään panostamaan. <3

Mitkä on sun tärkeimmät voimavarat ja jutut arjessa, jotka auttaa jaksamaan ja mistä sä saat iloa? Olisi tosi kiva kuulla. Mä oon myös super isosti jouluihminen ja voin myöntää, että KYLLÄ oon alkanut jo marraskuussa fiilistelemään joulua. Vielä kun saataisiin lunta niin se lisäisi tunnelmaa.<3

Mä toivotan sulle tsemppiä, iloa ja kaikkea hyvää tähän loppusyksyyn. Pidä huoli itsestäsi!

T. Kata, Nuortennetin Instatoimittaja ja verkkotukioppilas

Kata

Nuortennetin toimittaja

Kommentit

 1. Mua motivoi perhe, pesäpallo, kaverit, poikaystävä, urheilu, musiikki, hyvä jaa terveellinen ruoka… Kaikista tärkein voimavara on varmaan tällä hetkellä isän sairaalaosastohoidon vaikutus joka on tällähetkellä menossa parempaan suuntaan. Kiitos kun teette tätä arvokasta työtä. ARVOSTAN🙏

  1. Kuulostaa loistavalta. Sulla on moni asia ihan tosi hyvällä mallilla. Harrastat, syöt hyvin ja sulla on rakkaat ihmiset ympärillä.<3
   Tsemppiä ja ihanaa loppusyksyä! ja iso kiitos kommentista!

 2. Mikä minua motivoi? Kaverit ja kaikki läheiset ihmiset, harrastukset, ja etenkin se, kun te autatte minua täällä palstalla. Se vahvistaa oloani ja tunteitani, mutta myös sydäntäni. Joulu on ihmisen parasta aikaa, kaikista arjen ja koulun kiirestä saa rauhoittua, ja tunnelma tosiaankin paranee, jos lunta vain sataisi. Ai niin, ja minua tosiaankin kiinnostaa se toimittajuus, joten saatan joku päivä lähettää Reetalle viestiä siitä <3

  1. Kiitos kommentista<3 Oon samaa mieltä, että joulu on parasta! Tervetuloa mukaan meidän tiimiin, kaivataan lisää innokkaita tyyppejä mukaan!

   Ihanaa joulunodotusta sulle!<3
   t. Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top