Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Hetki hiljaisuutta

Me Syväkankaan koulun tukioppilaat tarjoamme koulumme oppilaille monenlaista välituntitoimintaa aamun pitkillä välitunneilla (mm.lautapelivälitunteja 7.-9. luokkalaisille sekä Välkkäri -leikkejä 1.-6. luokkalaisille). Tämän lisäksi halusimme tarjota mahdollisuuden rauhalliseen ja hiljaiseen hetkeen kiireisen koulupäivän keskellä. Itse tehty – projektiraha ei kattanut kaikkia kuluja. Keräsimme lisää rahaa yhteistyössä MLL:n Kemin paikallisyhdistyksen kanssa. Projekti tuli lopussa maksamaan noin. 450€.

Koulumme on täyteenahdettu eikä tilaa ollut helppo löytää. Saimme rehtoreiltamme luvan tyhjentää ATK – varaston, joka oli täpötäynnä. Tila sijaitsee oppilaskahvion läheisyydessä, joten sinne on helppo tulla.

Hankimme tilaan mattoja, isoja tyynyjä, vilttejä, tauluja, sisustusvaloja ja haastavia palapelejä yms.

Työstimme tilaa välitunneilla ja välillä olimme luvallisesti pois tunneilta, jotta saimme enemmän aikaa tilan työstämiseen. Tilan valmistuminen kesti oletettua kauemmin mm. joulukiireiden takia.

Tällä hetkellä tila on toiminnassa kolmena päivänä viikossa. Tila on auki klo 12.00-12.30. Olemme laatineet tilaan sääntöjä (mm. kengät jätetään tilan ulkopuolelle eikä tilassa saa jutella kovaäänisesti). Tila on pitkä ja kapea, mutta on silti toimiva ja tilaa riittää.

Pöytien ääressä voi opiskella, piirtää tai vaikka tehdä palapelejä.

Positiiviset post-it -tervehdykset piristävät päivää.

Saimme tilaan oppilaskunnan pehmeitä istuinpenkkejä.

Tilan tyhjät seinät tarvitsivat tauluja. Teimme tilaan hienoja tauluja, joissa on kannustavia lauseita.

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top