Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Tortilla- ja leivospäivä

Kävimme ostamassa kaupasta tarvittavat aineet muffinssien leipomiseen. Teimme mustikkamuffinsseja sekä suklaamuffinsseja niin paljon, että jokaiselle yläkoulun oppilaalle riitti yksi molempia makuja. Ostimme kaupasta leipomistarvikkeiden lisäksi myös strösseleitä, suklaata ja tarvittavat aineet tuorejuustokuorrutteeseen, joilla jokainen sai koristella omat muffinssinsa. Leivoimme muffinssit valmiiksi jo leivospäivää edeltävänä päivänä.

Teimme molemmista muffinssimauista kaksi taikinaa, jotta itse leipominen olisi helpompaa. Leipomiseen ja jälkien siivoukseen meni suunnilleen 2,5 tuntia.

Seuraavana päivänä valmistimme vielä kuorrutteet ja laitoimme esille tarvikkeet, joilla muffinsseja sai koristella. Kuulemamme mukaan muffinssit maistuivat hyviltä ja kaikki olivat tyytyväisiä leivospäivään.
Muffinssien leipominen ja muu valmistelu sujui tukariporukaltamme hyvin ja kaikilla oli hauskaa. Aikataulu piti myös hyvin, joten säästyimme leivospäivästä ilman isompia ongelmia. Luultavasti leivospäiviä tullaan järjestämään koulussamme myös tulevina vuosina.

8.3 järjestimme tortillapäivän yläkoululaisille. 56:lle oppilaalle järjestetty tortillapäivä, joka korvasi välipalan. Ensimmäisenä koostimme kauppalistan tarvitsemistamme materiaaleista.
-tortillalettuja
-jauhelihaa
-kanaa
-härkistä
-salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa
-salsakastiketta
-tacomaustetta
-juustoraaste/ -dippi
-mehu

Tapahtumapäivänä kävimme kaupassa ostamassa ostoslistan mukaisia tavaroita. Ja kun tavarat oli hankittu, aloimme valmistamaan täytteitä tortilloihin.
Ideanamme oli, että oppilaat saavat itse täyttää tortillansa oma maun mukaan. Vastaanotto tapahtumalla oli suotuisa ja kaikki saivat mitoitetun 2 tortillaa/ henkilö.
Tunnelma koko tapahtuman ajan aina kaupassa käymisestä loppusiivoukseen oli huikea.

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top