Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Itse tehty tukemaan itse tehtyä!

”Mulla ei oo tekemistä koulun jälkeen, porukatkin töissä.”
”Musta olisi hauska, jos välkillä olisi jotain tekemistä. -Nii, aina pitäis keksii jotain ite.”

Varmaan tuttuja mantroja koulukavereiltasi? Tietäisit tekemisestä innostuvia oppilaita, mutta ideat ovat vähissä. Tai sitten koulussanne on välitunneilla paljonkin tekemistä, ja harvemmin tuntuu siltä, että koulun jälkeenkään tulee tylsää. Sillekin tekemiselle voi löytää tönäisyn, joka vie jo valmiiksi siistin toiminnan ihan uudelle tasolle!

Joskus tuntuu varmaan myös siltä, että tahtoisi tehdä jotain, johon olisi kiva saada rahaa. Vaikka syödä jotain herkkuja koululaisten kanssa jossakin koulun kivasti koristellussa tilassa esimerkiksi leffaa katsoen? Entäpä luokan oma levyraati samalla kaavalla? Joo!

Tai miksei ajatella isommin. Miten olisi Ysigaala? Entäpä seiskojen yhteinen ryhmäytystempaus koulun kentällä? Tai saman tien koko koulun yhteinen pikkujoulujuhla!

Itse tehty projektirahan avulla on tähän mennessä toteutettu tapahtumia uskomattoman monipuolisesti esimerkillisen motivoituneiden projektityöryhmien ansiosta. Koulun omat ysigaalat ysiluokkalaisten päätösjuhlina ovat olleet projektityöryhmien mieleen, ja Itse tehty -projektirahaa onkin haettu tukemaan tällaisten tapahtumien tarjoiluita ja koristeluita. Jotkut koulut ovat järjestäneet myös ihan omia ystävänpäivä- ja pikkujoulutapahtumia erilaisin sisällöin.

Näyttääkö koulun piha harmaalta, ja tilaa olisi vaikka kuinka paljon? Sinne voi istuttaa koulukavereiden kesken kasveja! Näin on esimerkiksi Ounasjoen peruskoulussa tehty. Vai tarvitsevatko koulunne käytävien mekkala hieman vastapainoa? Mallia voi ottaa esimerkiksi Syväkankaan koulusta, joka valmisteli oppilaille takuulla hiljaisen tilan pelkästään rauhoittumista varten, jonne sai tulla vapaasti rauhoittumaan.

Oli kyse sitten oman tukariporukan ryhmäytyspäivästä tai koko koulun yhteisestä discosta, voi Itse tehty -projektiraha auttaa sen mahdollistamisessa. Hyvällä porukalla saa aikaan upeita tapahtumia, joista jää kivat muistot ja fiilikset kaikille!

Montaakaan juttua ei tarvitse muistaa, jos Itse tehty -projektirahaa hakee. Kun kaveriporukka on kasassa, voi suunnittelu alkaa!

Santtu
Kirjoittaja teki opintoihin kuuluvan harjoittelunsa MLL:n nuorisotiimissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top