Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Tukioppilastoiminnan järjestämä ryhmäyttämispäivä Syvälahden koulussa 1-9 luokkalaisille

Syvälahden koulussa järjestettiin vappuna 1-9 luokkalaisille teema- ja ryhmäyttämispäivä koulumme tukioppilaiden toimesta. Tapahtumapäivää suunniteltiin tukioppilaiden sekä muutamien aikuisten kesken ennen sen toteuttamista. Me tukioppilaat saimme eniten päätäntävaltaa päivän ohjelmasta ja sen kulusta.

Päivä alkoi Syvälahden koululla kello yhdeksän, tukioppilaat kuitenkin tulivat joululle jo kello kahdeksan valmistelemaan erilaisia suunniteltuja toimintapisteitä. Päivä oli suunniteltu tarkasti huomioiden eri luokka-asteita.

Tukarit suunnittelivat pienissä ryhmissä keskenään eri toiminta ja -aktiviteettipisteitä. Nuoremmat oppilaat saivat nauttia enemmän tukareiden henkilökohtaisesti ohjaamista aktiviteeteista. Yläasteikäisillä taas oli vapaampaa ohjelmaa.

Ala-asteen oppilaat saapuivat luokka-asteittain. Ensin leikitettäväksi muutaman tukarin johdolla. Tämän jälkeen oppilaat ohjattiin buffettiin, jonka yhteydessä oli muutamia eri pisteitä. Esimerkiksi vedellä laitettavat tatuoinnit, hiusvappusprayt ja kasvomaalaukset. Buffettiin oppilaita oli ohjeistettu ottamaan 5 euroa mukaan. Tukarit järjestivät buffetin, jonne he leipoivat itse herkkuja myytäväksi. Vaihtoehtoisesti he saattoivat käydä kaupassa ostamassa buffettiin tarjottavaa.

Vanhemmat oppilaat viettivät suurimman osan teemapäivästä poikkeuksellisesti luokanvalvojansa kanssa. Oppilaille oli järjestetty Crazy Olympics -tapahtuma, jossa oli erilaisia liikunnallisia toimintapisteitä. Pisteillä oli tukioppilaita ohjaamassa, miten toimia. Crazy Olympics tapahtuman jälkeen myös vanhemmilla oppilailla oli mahdollisuus päästä buffettiin. Buffet oli kuitenkin pääasiassa vain alakoululaisille.

Vapun teemapäivä oli todellakin onnistunut veto meidän koulultamme! Varsinkin alakoulun pisteillä kului reilusti rahaa mm. hiussprayhin, jotka rahoitti vanhempainyhdistys. Valitettavasti sprayiden määrä oli arvioitu alakanttiin ja opettajat joutuivat hakemaan lisää. Hiusten värjäyspiste oli kaikista suosituin ja myös eniten kustantanut aktiviteetti. Kasvomaalaukset olivat myös kovassa suosiossa, ja lapset pitivät siitä paljon!

Tukarit saivat paljon kehuja oppilailta, opettajilta ja vanhempainyhdistykseltä päivän huikeasta onnistumisesta. Me tukarit ollaan sitä mieltä, että tapahtuma oli kaikille mieleinen ja todellakin rahan ja vaivannäön arvoinen!

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top