Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Vapputanssiaiset

Kun kuulimme, että on mahdollisuus saada MLL:n rahoitusta, innostuimme ideasta. Tanssiaisia oli toivottu jo monta vuotta. Halusimme jotain yhteistä kivaa tapahtumaa yhteiskoululle ja lukiolle.

Ruokatarjoiluja aloimme miettiä hyvissä ajoin, jo muutamia viikkoja aiemmin. Oppilaskunta ja tukarit yhdessä juttelivat ensin tarjoilutoiveista, jonka jälkeen tarjoiluvastaavat miettivät coktail-tikkujen sisältöjä ja kirjoittivat mokkapalojen ohjeita ylös.

Julisteen tapahtumasta saimme tehtyä pari viikkoa ennen tapahtumaa. Julisteet laitoimme lukion ja yhteiskoulun seinille. Simatalkoot pidimme edellisen viikon keskiviikkona, jotta siman käymiselle olisi riittävä aika. Simaa oli kiva tehdä, eikä se ollut lainkaa vaikeaa. Ostimme simaa varten puhtaat ämpärit. Opettaja kävi muutaman oppilaan kanssa hakemassa tarvikkeita kaupasta jo perjantaina. Tanssiaispäivä oli tiistai. Maanantaina koulun jälkeen neljä oppilasta vietti koko illan kotitalousluokassa leipoen ja coktail-tikkuja kooten. Lisäksi mukana kävi muutamia muita auttamassa. Tukariohjaaja tai oppilaskunnan ohjaaja oli myös mukana. Kello oli 20:00, kun tarjoilut oli valmiina vadeille kelmutettuna. Illan aikana, kun osa oli leipomassa, osa puhalsi ilmapalloja monitoimitalon kioskilla. Kioski oli lopulta täynnä palloja.

Tanssiaiset alkoivat klo 11:45. Aamupäivän aikana sali koristeltiin. Pallot teipattiin ensin siimaan alhaalla, sitten laskimme salin väliverkon ja kiinnitimme siiman päät verkkoon. Monen henkilön avuin ja harjanvarsiakin apuna käyttäen saimme palloketjut lopulta paikoilleen salin kulmiin. Kannoimme pöytiä ja tuoleja saliin ja laitoimme niille liinat ja serpentiiniä. Tanssien aluksi oli yhteinen ohjattu tanssiosuus. Sitten oli väliaika, jolloin tarjoilut avattiin. Aluksi otimme ruokaa jonoittain hyviä tapoja noudattaen. Tarjoilupöytä oli avoinna koko toisen tanssiosuuden ajan, jolloin oli myös vapaan tanssin aika. Yksi ysiluokkalainen hallituslainen poika toimi tarjoilupisteellä koko tanssiaisten ajan.

Sima oli kaikkien mielestä hyvää. Väki tykkäsi myös tarjoiluista yleisesti. Lukiolaiset olivat suurella joukolla aktiivisesti tanssimassa ja rohkaisivat monet yläkoululaisetkin mukaan. Bändi oli tasokas.

  • Tulevaisuudessa voisimme järjestää myös yläkoulun omat tanssiaiset. Esim. joka toinen vuosi voisi järjestää yläkoulun ja joka toinen vuosi lukion ja yläkoulun yhteiset tanssiaiset.
  • Olisi hyvä etukäteen jakaa tarjoilujen valmistamista varten tarkat vastuualueet, ettei leivonta käy liian raskaaksi niille, jotka siihen osallistuvat
  • Jotta kaikki saataisiin aktiivisesti tanssimaan, täytyisi varmaan kehittää jokin ”porkkana”, esim motivoiva palkinto.
  • Musiikki voisi olla myös soittolistalta, johon kaikki olisivat saaneet esittää etukäteen toiveensa.
  • Vapun ajankohta oli kovin valoisa. Toivoisimme jatkossa hämärämpää tunnelmavalaistusta. Myös salin voisi jakaa puoliksi, jolloin tunnelma olisi tiiviimpi.

itsetehty itsetehty itsetehty itsetehty itsetehty itsetehty

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top