Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Viulunsoitto

Harrastan viulunsoittoa. Aloitin sen kahdeksan vuotta sitten, kun olin 7-vuotias. Soitan viulua musiikkiopistossa. Viulunsoittoon saa kulumaan paljon aikaa. Viikossa minulla on kaksi soittotuntia, musiikinteoria, säestys, orkesteri ja duo harjoitukset. Lisäksi soitan joka päivä kaksi tuntia viulua omatoimisesti kotona. Viulunsoiton kautta olen tutustunut moniin uusiin ihmisiin ja esiintynyt. Viulunsoitossa on parasta se, että voit aina oppia jotain uutta ja kehittyä.  

Viulunsoiton voi aloittaa jo pienenä, kun lapsi jaksaa keskittyä opetukseen tai myös aikuisenaVoit soittaa viulua esimerkiksi musiikkiopistossa, kansalaisopistossa, yksityisopetuksessa tai ihan vain kotona. Kun aloitat soittamaan on joissakin opistoissa mahdollisuus saada lainaviulu. Jossain vaiheessa on kuitenkin hyvä hankkia oma soitin. Viulujen hinnat vaihtelevat viulun laadun ja koon mukaan. 

Viulunsoitto vaatii pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Kestää aikansa ennen kuin saat hyvän jousikäden otteen tai kaunista ääntä viulusta. Soiton alkuvaiheessa riittää, kun soitat 15-30min päivässä kotona. Kappaleiden soittamisessa tukevat erilaiset tekniikkaharjoitukset ja asteikot. Viulunsoitossa voit myös esiintyä, suorittaa eritasoisia tutkintoja, soittaa kamarimusiikissa, osallistua musiikkileirille, käydä musiikinteoriaa ja orkesteria.  

Viulunsoitto on vaativa harrastus, mutta jos innostusta ja kärsivällisyyttä riittää voi siitä saada rakkaan harrastuksen itselleen! 

Yvette

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top