Siirry sisältöön
Kuva: https://pixabay.com/fi/
Nuorten tekemät jutut

Ilmastonmuutos

Hei sinä ihana lukija!

Ilmastonmuutos koskettaa meistä jokaisen elämää. Se on todellisuutta nyt eikä kukaan voi enää sulkea silmiään siltä tosiasialta, että ilmasto muuttuu ja siitä seuraavat asiat uhkaa kaikkea mikä meille on tärkeää.

Seurasin kotoa ilmastolakkoa kuvien ja videoiden välityksellä. Se veti minut hiljaiseksi. Mutta samaan aikaan koin mieletöntä ylpeyttä ja kiitollisuutta jokaisesta nuoresta ihmisestä, joka taistelee luovuttamatta ympäristön puolesta.
Nuoret ovat jo vuoden ajan vaatineet päättäjiltä ilmastotekoja lakkoilemalla joka perjantai. Ja nyt aikuisten on aika ottaa nuorten huoli tosissaan ja antaa tukensa asiassa!

Huoli luonnosta voi ahdistaa ja masentaa. Haluaisin kuitenkin sanoa jokaiselle nuorelle, että muistaa olla armollinen itselleen. Jokainen pieni teko merkitsee ja pienistä puroista kasvaa suuri joki. Minä pyrin tekemään päivittäin jonkun pienen hyvän teon ympäristön vuoksi. Se voi olla, että valitsee kulkea kävellen, pyörällä tai julkisilla, kierrättää roskat, syö vaikka yhtenä päivänä viikossa kasvisruokaa, ostaa vaatteet käytettyinä uusien sijasta ym. Ja muista olla ylpeä ja kiittää itseäsi jokaisesta pienestä teosta. Älä edes yritä muuttaa kaikkea kerralla. Sinä oikeasti riität juuri sellaisena kuin olet! Toivoisin, että toisten syyttely tämän asian ympärillä loppuisi.

Kaikki tiedämme sen, että ilmasto lämpenee ja tiedämme myös, että emme saa enää palautettua sitä ennalleen. Siksi nyt olisi tärkeä miettiä toimintatapoja, kuinka tästä jatkaa eteenpäin niin, että toimisimme mahdollisimman ekologisesti kestävällä tavalla ja voisimme pelastaa edes sen, mikä vielä on mahdollista. Ei siis käytetä kallisarvoista aikaamme joutavanpäiväiseen kiukutteluun,virheiden etsimiseen vaan keskitytään siihen mikä on olennaista: meidän ainoan maapallomme suojeleminen. Koska NYT ON PAKKO!

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top