Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Työelämäjaksolla Nuortennetissä

Opiskelen Valmalla. Valma on ammatilliseen koulutukseen valmistava koulutus. Valman aikana opitaan kaikenlaisia taitoja joita tarvitset ammatillisessa koulutuksessa, arjessa ja vaikka missä! Valmalla on paljon työelämään tutustumisen jaksoja. Jaksoilla haet siis työpaikkaan harjoittelemaan työelämää. Jaksot ovat yleensä noin 1-3 viikkoa pitkiä. Valma kestää yhden lukuvuoden ajan. Voit suorittaa jopa 60 osaamispistettä vuoden aikana. Voit hakea Valmalle opintopolun kautta jatkuvassa haussa. Valmaa opiskellaan amiksessa. Valma on tarkoitettu kaikille, ketkä eivät vielä tiedä mitä haluavat opiskella ja kellä ei vielä ole ammatillista tutkintoa. Jos et tiedä mikä ala olisi sinulle sopivin, suosittelen vahvasti Valmaa. Se antaa hyvät valmiudet jatkoon.

Valma-tutkinnon osia ovat:

  • Ammatilliseen koulutukseen orientoituminen ja työelämän perusvalmiuksien hankkiminen.
  • Opiskeluvalmiuksien vahvistaminen.
  • Työpaikalla järjestettävään koulutukseen valmentautuminen.
  • Osallisuuden ja käytännön taitojen vahvistaminen.
  • Ammatillisen tutkinnon osat.

Jos haluat Valmasta lisätietoja, niitä löytyy esimerkiksi osoitteesta:

Olin tekemässä sisältöä Nuortennettiin kahden viikon ajan. Työskentely oli todella mukavaa ja työtehtävät olivat kivoja. Kirjoitin harrastusesittelyjä, blogitekstiä ja otin kuvia sekä tein testin. Kivaa oli, kun työt pystyi tehdä kotoa käsin eikä tarvinnut lähteä mihinkään. Tein työt pääsääntöisesti tietokoneella ja kännykällä. Joitan kuvia otin myös kameralla. MLL tekee mielestäni todella tärkeää työtä ja olen ylpeä että sain olla nämä pari viikkoa mukana toiminnassa!

Vilma

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top