Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Minun joulu

Joulu – se ihana aika vuodesta, kun lähes kaikki on juhlatuulella. Kaikkialla on hienoja valoja ja koristeita, jotka tuovat tunnelmaa ja lämpöä pimeisiin talven iltoihin. Joululaulut soivat radiossa ja kodeissa tuoksuu glögi, piparit sekä joulutortut. Joulukuusi on jo kannettu sisälle ja koristeltu kaiken näköisillä valoilla ja koristeilla. Joulu on aikaa, jolloin voi hetkeksi hengähtää ja unohtaa työt, koulun ja muun arjen.  

Rakastan joulua yli kaiken. Siinä on jotenkin sellainen tietty tunnelma, josta tulee hyvä fiilis.  

Meillä kotona joulu on tärkeä juhla, johon kuuluu tiettyjä perinteitä. Meidän perheestä kukaan ei kuulu kirkkoon, joten joulu ei niinkään ole uskonnollinen juhla meille. 

Jouluaattoaamu alkaa meillä aina riisipuurolla, glögillä ja jouluisilla ohjelmilla. Yleensä katsotaan aina Joulupukin kuumaa linjaa. Ohjelman lopussa joulupukki, joulumuori ja tontut alkavat aina laulaa jotain joululaulua, ja siitä tiedetään, että seuraavaksi alkaa Lumiukko-elokuva. Se on meidän joka joulun perinne. 

Elokuvan jälkeen käydään yleensä jossain lähellä ulkona kävelyllä, jonka jälkeen on joulusaunan vuoro. Saunan jälkeen syödään jotain ruokaa, mutta kunnon jouluateria säästetään aina illaksi. Seuraavaksi avataan aina lahjat, joka onkin se päivän jännittävin hetki. 

Kun ulkona alkaa hämärtää, lähdetään käymään hautausmaalla, jonne viedään aina kynttilä meidän papan muistoksi. Kun ollaan sieltä päästy kotiin, tehdään ja syödään vielä yhdessä joululounas.  

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top