Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Harrastaminen päihteettömän elämän mahdollistajana

Kaikkien nuorten tulisi saada harrastaa jotain maksutonta tai maksullista harrastusta. Harrastus voi olla ryhmä-, pari- tai yksilöurheilua. Kaikilla perheillä ei ole varaa mahdollistaa lasten/nuorten harrastusta, jonka takia kaupungit voisivat järjestää ilmaisia harrastusmahdollisuuksia tai harrastuskerhoja. Kaikille ei sovi harrastaminen, mutta se on hyvä vaihtoehto arjen tasapainottamiselle.

Vanhempien päihteiden käyttö saattaa myös johtaa nuoren päihteiden käyttöön. Yksinäisyys, stressi ja kaveriporukan painostus saattavat johtaa nuoren päihteiden kokeiluun tai käyttöön. Päihteiden kokeilu ja käyttäminen ei ole aina este harrastamiselle, mutta haittaa harrastamista, sillä päihteiden käyttö heikentää kuntoa.

Pohdittavaa

Esim. 1.
Männistön perheellä ei ole varaa maksaa maksullista harrastusta ja toivovat kovasti, että perheen lapset saisivat edes jonkun harrastuksen. Mistä Männistön perhe voisi saada apua/tukea?

Esim. 2.
Kuusiston perheen vanhin lapsi, 16-vuotias Pekka polttaa tupakkaa ja käy juomassa viikonloppuisin. Perheen äiti toivoo Pekalle harrastusta tai jotain muuta tekemistä viikonlopuksi, jotta juominen loppuisi ja ehkä jopa tupakanpoltto ainakin vähenisi. Miten ohjaisit perhettä/nuorta?

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top