Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Kiusaaminen ja siitä aiheutuva mielipaha

Olet ehkä kiusattu, ehkä kiusaaja. Kumpikin on huono rooli. Maailmassa kiusataan liikaa ja siitä puhutaan liian vähä.

Jos olet kiusaaja niin pysähdy ja mieti, mikä saa sinut kiusaamaan muita, miks teet sitä, helpottaako se oloasia. Ehkä asia on näin. Kotona ehkä huudetaan ja sinulla on paha olla ja purat oloasi muihin. Ymmärrän mutta se on väärin. Mieti miten se vaikuttaa kiusattuun tai kiusattuihin ja siihen miten se vaikuttaa hänen mielenterveyteen.

Sinä jota kiusataan, oletko kertonut opettajalle. Jos et niin tee se nyt. Sinun ei tarvitse kokea samaa mitä moni muu on kokenut. Ansaitset apua. Jos mielesi reistailee, hanki apua. OIKEASTI. Minä en hakenut tarpeeksi ajoissa apua ja tilanne pääsi pahenemaan. Et ansaitse samaa. Olet varmasti ihana ihminen. Et ole luovuttanut, olet taistelija.

Siispä puolusta, auta ja kuuntele. Kysy edes ”mitä kuuluu” sillä voi olla iso merkitys toisen elämässä.

❤: kiusattu

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top