Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Jalkapallo

Jalkapallo on urheilulaji, jossa kaksi joukkuetta pyrkii jalkoja ja päätä käyttäen saamaan pallon toisen maaliin useammin kuin vastustaja. Jalkapallo on nopeatempoinen kontaktilaji, joka pelataan pääasiassa tekonurmikentällä jalkapallokengillä. Jalkapallo on joukkuepeli ja opit sosiaalisia taitoja. Sitä kuitenkin pystyy pelaamaan sisällä tai ulkona, yksin tai kavereiden kanssa ilman mitään varusteita paitsi pallon tietenkin. Jalkapalloa seuraa tai harrastaa yli 3.5 miljardia ihmisiä ja se tekee siitä maailman suosituin urheilulajin.

Jalkapallossa on tosi hyvä terveyteesi. Se parantaa merkittävästi sydämen ja verenkiertoelinten terveyttä, kehonhallintaa, motoriikan kehittymistä, hapenottokykyä, lihaskuntoa, fyysistä kuntoa, henkistä kuntoa ja aineenvaihduntaa riippumatta iästä, sukupuolesta, taidoista tai aiemmasta jalkapallokokemuksesta. Laji on myös tosi hyvää luuliikuntaa, koska siinä on paljon nopeita suunnanmuutoksia ja kovia sprinttejä. Jalkapallossa on myös sen riskit, kuten kaikissa muissa lajeissa. Yleisimmät ovat alaraajan fyysiset vammat esim. reiden alueen lihasvamma, lihasrepeämä, nilkan ja polvi alueen nivelsidevammat ja polvivammat.

Jalkapallo on antanut minulle kavereita, sosiaalisia taitoja, fyysisiä ominaisuuksia, henkistä kuntoa ja iloisia hetkiä.

Panki

Opiskelija

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top