Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Taiteiden harrastaminen poikkeustilassa

Museoiden sulkeutuminen, tapahtumien peruuntuminen ja matkustamisen kieltäminen saavat kulttuurin harrastamisen tuntumaan mahdottomalta tällä hetkellä. Ei kannata kuitenkaan vaipua epätoivoon, sillä nythän on loistava hetki tutustua ja tuottaa itse kulttuuria kotoa käsin!

Taiteet kuuluvat vahvasti kulttuurin piiriin. Kirjallisuus, elokuvat, tanssi, musiikki sekä kuvataide ovat syntyneet ihmisen luovuudesta. Digitalisaation myötä omia ja muiden tuotoksia voi jakaa maailmanlaajuisesti. Jos on ikinä unelmoinut kirjoittajan tai taiteilijan urasta tai on muuten halukas jakamaan taiteellisuuttaan, suosittelen ottamaan internetistä kaiken hyödyn.

On olemassa lukemattomia sivustoja, joissa voi julkaista teoksiaan (mm. WordPress bloggaajille, FictionPress kirjoittajille ja ArtStation kuvataiteilijoille). Tai vielä parempaa: suunnittele oma kotisivu! Myös tänne Nuortennettiin saa tuottaa mediatuotoksia ”Osallistu”- palkin kautta.

Jos pelkkä taiteista nauttiminen kiinnostaa, mutta Netflix on jo selattu läpi ja kaikki kirjat on luettu hyllystä, silloin tarvitaan kekseliäisyyttä. Esimerkiksi Yle Areena on täynnä podcasteja, konsertteja, dokumentteja ja sarjoja. Kirjastojen toiminta jatkuu verkossa, joten kirjojen lainaaminen on vielä mahdollista. Jos kirjojen lukeminen ruudulta on inhottavaa, kokeile äänikirjoja (Audible on yksi vaihtoehdoista)!

Kuuntele musiikin eri tyylilajeja kokeilumielessä tai katso vanhoja elokuvia (Youtubesta voi näitäkin löytää). Jos tämäkään ei riitä, avaa TV tai radio.

Niin kauan kuin on ideoita, tekeminen ei koskaan lopu tästä maailmasta.

Milla

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top