Siirry sisältöön
Karihaaran koulun tukioppilaan huomioliivi.
Nuorten tekemät jutut

TUKARI -ulkovälitunnit 1.–6. -luokkalaisille

Me Karihaaran koulun tukioppilaat ideoimme alkusyksystä uusia toimintamuotoja. Halusimme huomioida myös 1.–6. -luokkalaisia, jotka viettävät välitunnit ulkona. Halusimme saada pienet ja isot lapset leikkimään yhdessä ja tutustumaan toisiinsa. Tarvitsimme apua ulkolelujen hankkimisessa ja siksi haimme Itse tehty -projektirahaa. Kävimme luokissa esittelemässä TUKARI -leikkitoimintaa, jota pidettiin aluksi kahdesti viikossa. Melko pian laajensimme toimintaamme kolmeen kertaan viikossa.

Projektirahoilla ostimme mm. hyppynaruja, katuliituja, polttopalloja, jalkapalloja, “tötsiä” (muovikartioita), pillejä sekä teetimme pinkit Tukioppilas -huomioliivit. Kaikki hankkimamme välineet ovat tulleet käyttöön.

Olemme sopineet leikitysvuorot, joita vaihdetaan muutaman kuukauden välein. Lapsia leikittää kahdesta neljään tukioppilasta. Lapsia on leikeissä mukana viidestä kolmeenkymmeneen säästä ja leikeistä riippuen.

Lapset ovat saaneet itse ehdottaa haluamiaan leikkejä ja pelejä. Toisinaan on leikitty useampaa leikkiä yhtä aikaa. Suosituimpia pelejä ja leikkejä ovat olleet polttopallo, syksyllä erilaiset leikit leikkivarjon kanssa sekä hyppynaru. Liukkaammat säät ovat rajoittaneet leikkejä, mutta rauhallisemmat leikit kuten peili ja värinoita ovat olleet tuolloin suuressa suosiossa.

Lapset ovat olleet tyytyväisiä ohjattuihin välituntileikkeihin. He ovat usein tulleet halailemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Lapset odottavat leikkivälitunteja ja leikittäjiä innoissaan. Myös opettajat ovat kiitelleet meitä uudesta toiminnasta ja kannustaneet meitä jatkamaan. Pienellä vaivalla olemme saaneet aikaan paljon iloa! Lasten ilo on tarttunut myös meihin ja välituntia seuraava oppitunti sujuu aina hyvin ja koulupäivää jaksaa paremmin.

-Karihaaran koulun tukioppilaat-

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top