Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Erilaisuus

Olet kenties huomannut jonkun ihmisen, jonkun, joka pistää väkijoukosta silmään erilaisuuden takia. Ehkä hän on isokokoinen tai päinvastoin pieni. Ehkä hänen ihonvärinsä ja uskontonsa on eri kuin sinulla. Oletko miettinyt, tuoko erilaisuus oikeutta kiusata tai puhua pahaa selän takana?

Oikeastaan me kaikki olemme erilaisia. Ei kukaan ole täysin samanlainen kuin toinen. Ei löydy kahta, jonka arvot kohtaisivat täysin. Silti voimme pitää kovasti joistain ihmisistä ja toisten seura ei miellytä. vaikka kokisit jonkun ihmisen aivan vastakohdaksesi, olethan kuitenkin ystävällinen.

Hymy ei koskaan ole pahitteeksi. Ihminen, joka on muita suurempikokoisempi, hiljainen, porukasta ulkopuolella, hänelläkin on tunteet, hänkin haluaa tulla hyväksytyksi. Se, että olemme erilaisia tuo meille oikeastaan myös mahdollisuuden. Voimme pahan puhumisen sijaan kertoa toiselle vaikka ohimennen, jotain hyväksyttävää hänen erilaisuudestaan. Kehua häntä. Sillä ethän tiedä, mitä tämä toinen ihminen ajattelee. Kehu, jonka sanominen vie sinulta muutaman sekunnin, voi kantaa toista halki elämän taipaleen.

Tästä lähin muistamme, joku voi ajatella sinutkin erilaiseksi, eikä sano sitä ääneen. Pidetään ne rumat ja hirveät ajatukset suussa. Suljetaan ne mielestä eikä sanota niitä ääneen. Hyväksytään jokainen sellaisenaan. Me kaikki olemme jollain lailla erilaisia, joten arvostetaan erilaisuutta toisissamme. Puhutaan kauniisti ja puolustetaan heikompia, rakastetaan toinen toistamme.

Loppuun vielä tehkööt selväksi, että sana ”erilainen” ei tarkota, että olet ulkopuolella muista, ettet voi ikinä löytää parasta ystävää ja että olet aina yksin. ”Erilainen” tarkoittaa mahdollisuutta pysyä avoimena erityisenä ja erilaisena itsenään, ottaa uusia erilaisia ihmisiä vastaan avoimin sylin ja kantaa toinen toistamme ystävällisin siivin.

-Amanda

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Kommentit

  1. Ihana kirjoitus <3 ja hyvä muistutus meille kaikille, että erilaisuus ei ole syy kiusata, muistetaan olla ystävällisiä kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top