Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Toiveet ja tavoitteet vuodelle 2021

Moikka kaikille pitkästä aikaa!

Nuortennetissä tammikuun 2021 teemana on toiveet ja tavoitteet tälle vuodelle. Puhumme tavoitteista ja toiveista koskien niin hyvinvointia, opiskelua kuin muutakin elämää. Kirjoitan nyt hieman ajatuksiani yleisesti aiheesta sekä jaan myös omia toiveita ja tavoitteita vuodelle 2021.

Blogitekstin lopussa on kommenttiboksi ja olisikin aivan ihanaa, jos jaat sinne sun ajatuksia aiheesta sekä mitä odotat alkaneelta vuodelta!

Ihanaa uutta vuotta 2021!

-Kata

Olen itse ihminen, joka tarvitsee tavoitteita elämään. Ne eivät ole sama asia kuin lupaukset, sillä en halua ottaa tavoitteista paineita. Koen, että on tärkeä tehdä suunnitelma, kuinka tavoitteita kohti menee. Siten on helpompi lähteä toteuttamaan eikä tavoite jää ajatuksen tasolle.

Haluan lukea enemmän kirjoja tänä vuonna. Lukeminen on ihanaa, joten haluan varata arjestani aikaa sille. Ei ole mielessä mitään lukua, kuinka monta kirjaa haluaisin lukea, mutta lukulistalla on jo muutama kirja, joista aloitan ja ne varmasti tulee luettua kesään mennessä.

Opiskelun suhteen mun tavoitteena on yksinkertaisesti tehdä parhaani, mutta pitää myös huolta levosta ja palautumisesta. Vuosien varrella luottamus omaan opiskeluun ja itseensä on kasvanut ja enää en koe niin suurta stressiä suoriutua kaikesta super hyvin. Riittävän hyvä riittää!

Rakastan liikkumista ja kovin montaa asiaa ei ole, joka voittaisi liikunnan jälkeisen hyvän olon. Erityinen ikävä mulla on joogan pariin ja sen haluan aloittaa taas.

Olen sanonut niin monta kertaa, että mikään ei ole tärkeämpää kuin oma hyvinvointi, mutta siitäkin huolimatta niistä omista rutiineista tulee luistettua aivan liian helposti. Tässäkään ei tarvitse onnistua aina täydellisesti, mutta nukkuminen on asia, josta en enää suostu tinkimään. Unirutiinit kuntoon!

Jos vuodelta 2021 saisi toivoa ihan mitä vaan välittämättä siitä onko se edes realistista, mitä toivoisin? Mun ykköstoive on se, että saisin olla terveenä, viettää paljon aikaa läheisten kanssa ja arki olisi rauhallista ja sujuvaa. Viime vuosi opetti minulle, ja uskon että monelle muullekin, sen että elämässä voi milloin vain tapahtua odottamattomia asioita eikä mitään kannata pitää itsestään selvyytenä.

Ajattelen kuitenkin, että on älyttömän tärkeää pitää yllä uskoa tulevaan. Vaikeiden aikojen jälkeen koittaa aina paremmat ajat. Aina!

Mutta ne hulluimmat toiveet. Haluaisin matkustaa ympäri Eurooppaa, erityisesti olen jo pitkään haaveillut matkasta Islantiin. Ja sitten haluaisin oman koiran. Kun sanon nämä ääneen, olen varma että ne toteutuvat jonain päivänä. Niiden aika ei ehkä ole vuonna 2021. Mutta uskon, että viiden vuoden sisällä on.

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Kommentit

  1. En toivo oikein mitään, kaikki on hyvin.
    Haluasin pysyä terveenä, ja läheisten myös.
    Toivoisin myös hieman edistystä hoitooni.
    Ja sitten että söisin enemmän kasviksia yms.

    1. Se on ihan ok, ettei toivo mitään erityistä. Oma ja läheisten terveys onkin kaikkein tärkeintä! Ja kasviksia on helppo lisätä ruokavalioon, joka aterialla vaan jotain värikästä lautaselle! <3 Tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top