Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Eva somevaikuttamisesta

Eva Guillard on lukiossa käyvä nuori. Musiikki, eteenkin laulaminen on aina ollut suuri osa Evan elämää. Musiikin myötä Eva on saanut paljon seuraajia somessa.

Esitin Evalle kysymyksiä liittyen somevaikuttamiseen. Eva vastasi kysymyksiin seuraavasti:

“Somevaikuttamisesta erittäin miellyttävää tekee se, että somesta on niin moneksi. Tällä hetkellä vaikuttajatoimintani keskittyy enimmäkseen Instagramiin ja pelkästään sillä alustalla on saanut luotua kaikenlaista siistiä. Somettaminen on ollut musta aina kivaa ja pidän itseäni luovana ja visuaalisesti lahjakkaana ihmisenä. Sisällöntuottaminen antaa eväitä itsensä kehittämiseen, tuo vastuuta ja auttaa verkostoitumaan.”

”Olen mielestäni hyvin avoin ihminen, joten on erittäin vapauttavaa tuoda somessa esille asioita, jotka on itselle tärkeitä ja toivoen siitä olevan jonkin sortin hyötyä muillekin. On ihanaa, että olen saanut yhdistettyä samalle alustalle keskeisimmät asiat identiteetistäni, eli musiikin, kuvaamisen ja kuvattavana olemisen sekä kaupallisen vaikuttamisen, lisäten vivahteen nuorisovaltuustoa, vapaaehtoistöitä sekä muita ajankohtaisia itselle rakkaita asioita”, vastasi Eva.

“Somessa olen ollut aktiivinen jo vaikka kuinka pitkään, mutta varsinaisesti kaikki alkoi, kun aloitin kaupallisen vaikuttamisen aika lailla tasan vuosi sitten, eli 2020 keväällä”, sanoi Eva.

“Homma tuli itsellekin aika puskista yhtäkkiä eteeni, joka oli hienoa, sillä olin haaveillut tällaisista hommista jo useamman vuoden. Itseasiassa vain muutama viikko ennen ensimmäisiä yhteydenottopyyntöjä yhteistöiden merkeissä, erään läheisen kanssa puhuin haaveistani ja toin mm. tämän unelmani esille, johon hän totesi, että ”Tuokin unelma voi olla saavutettavissa nopeammin, kuin osaat kuvitellakaan.” Näinpä sitten kävi. :D Kaikki läheiset ovat ottaneet asian hyvin vastaan ja ovat iloisia, että taas jälleen yksi unelmistani pääsi toteutumaan ja samalla minä saan toteuttaa itseäni!”, Eva totesi.

“Pääosin positiivista, mutta ei negatiiviselta palautteelta koskaan täysin vältytä. Sen pienen määrän huonoa palautetta osaa kuitenkin ottaa kevyesti, sillä henkilökohtaisesti omaan arvomaailmaani ja elämätapaani ei kuulu toisten mollaaminen. Ymmärrän hyvin monenlaista käytöstä, mutta tämä on yksi niistä jutuista joka menee niin sanotusti yli hilseen. Positiivisesta palautteesta ja kaikesta muustakin seuraajien aktiivisuudesta olen äärimmäisen kiitollinen, sillä minulla ei olisi tätä mahdollisuutta ilman aktiivisia seuraajia<3”, Eva totesi kiitollisena.

“Lähtökohtaisesti minulla on tietyt omat selkeät kiinnostuksenkohteet ja elämäntyyli, joten yleisesti painotan kaiken somesisältöni niiden asioiden ympärille. Olen todella avoin ja innostuva persoona, joten jos eteeni tulee joku yhteistyötilaisuus, joka hieman poikkeaa yleisesti teemasta, olen silti valmis puntaroimaan asiaa ja sen tuomia mahdollisuuksia. Pyrin myös hyvin tarkasti selvittämään jokaisen yhteistyökumppanin eli mm. firman eettisiä arvoja”, Eva vastasi.

“Minusta on hieman ikävää alkaa ikinä ketään neuvomaan ja tärkeintä on, että jokainen saa tehdä asioitaan juuri niin kuin itse parhaaksi kokee, tietysti hyvän maun rajoissa. Jos jollakin tapaa pitäisi kuitenkin jotain neuvoja antaa, niin suosittelen olemaan täysin oma itsensä. Se voi olla helpommin sanottu kuin tehty ja välillä jokaisella on sellaisia jaksoja elämässään, jolloin pitää etsiskellä itseäänkin. Itse persoonana pyrin aina olemaan sekä avoin että aito, ja minusta on vapauttavaa tuoda kokonaisuutena esille se, minkälainen olen.”

”Olen huomannut, että somessa ja muuallakin itsensä esiintuominen kokonaisena voi olla petollista ja haastavaa. Jos tuo esiin vaikka erilaisia asioita itsestään, jotka ovat vielä eräänlaisia tabuja, hyvin herkästi aletaan mollaamaan, että minä kerjään huomiota ja esitän, sillä joitain oikeasti vakavia asioita pidetään huomionhakuisina trendeinä, joilla on ”hyvä” brändätä itseään kiinnostavaksi. Minusta on ihan mieletöntä, että niin monet ihmiset ovat jo tuoneet esille asioita omasta elämästään, joista pitäisi puhua enemmän. On äärettömän tärkeätä tuoda erilaisia tarinoita ja asioita esiin, sillä aina on joku, joka on samassa tilanteessa ja saa siitä rohkeutta ja voimaa olla itse sujut jonkin asian kanssa.”

”Toivon, että tulevaisuudessa uskaltaisin itse enemmän olla jonkinlainen positiivinen ”roolimalli” ja rohkenisin puhumaan juurikin tällaisista asioista, jotka saattavat ikävästi kyllä kääntyä aina minua, eli kertojaa vastaan. Jos en koe somen sopivaksi paikaksi jakaa tällaisia asioita, ainakin tiedän pystyväni siihen musiikin kautta. On hyvä pohtia, ettei ihmisten elämät ole yhtään sen monipuolisempia kuin aikaisemminkaan. Nykyään vain yhä useampi uskaltaa onneksi tuoda asioita avoimesti esille”, Eva rohkaisi.

“Kehotan ihmisiä keskittymään omaan tekemiseen ja olemaan vertailematta itseään muihin. Inspiraatiota on ok hakea, mutta kannattaa käyttää omia aivoja ja luoda oma visio”, sanoi Eva lopulta.

 

Lisa

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top