Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Vinkkejä lemmikin hankintaan

Onko sinulla lemmikki tai haaveiletko lemmikin ottamisesta? Tässä muutamia vinkkejä mitä kannattaa ottaa huomioon lemmikkiä hankkiessa sekä vinkkejä mitä voit tehdä lemmikkisi kanssa.

Onko sinulla omia lemmikkejä?

Näytä vastaukset

 ...  ...

Ennen lemmikin ottoa on hyvä etsiä tietoa lemmikin hoitoa varten. Esimerkiksi lemmikin lajityypillisestä käytöksestä, ruokinnasta sekä eri tarpeista mitä eri lemmikkieläimillä on. On myös hyvä pohtia, onko sinulla aikaa, varaa ja tilaa tarjota lemmikille turvallinen loppuelämän koti.

Lemmikin hankkimista on hyvä pohtia pidemmän aikaa. Lemmikin omistaja on vastuussa lemmikin hyvinvoinnista ja siitä, että lemmikkieläimen lajityypilliset tarpeet täyttyvät. Esimerkiksi koiran omistaja on vastuussa siitä, että koira saa riittävästi oikeanlaista ruokaa ja pääsee lenkille päivän aikana.

Hyvinvoiva ja hyvin hoidettu lemmikki on seurallinen ja iloinen.

Lemmikin hoidossa on tärkeä muistaa, että jokaisella eläinlajilla on omat tarpeet sekä jokainen eläin on oma yksilö. Esimerkiksi koiraa ja gerbiilia sekä niiden hoitamista ei voi verrata keskenään, sillä koira ja gerbiili tarvitsevat erilaiset elinolosuhteet elämiseen.

Eläinten hoidossa olisi myös hyvin tärkeää mahdollistaa jokaiselle lemmikille mahdollisimman lajityypillinen elämä.

Eläinten hoidossa on hyvä huomioida se, että jokaista eläintä hoidetaan omana yksilönä eläimen tarpeiden mukaisesti, jotta jokainen lemmikki saisi mahdollisimman omien tarpeiden mukaista hoitoa.

Onko joskus ollut hetki, että on ollut tylsää ja olet kaivannut tekemistä? Oletko koskaan viettänyt vapaa-aikaa lemmikin kanssa puuhaten? Tässä muutama vinkki mitä voit tehdä vapaa-ajalla lemmikin kanssa.

Kun tulee tylsä hetki, voit lukea lemmikillesi kirjaa, opettaa uuden tempun, leikkiä lemmikkisi kanssa tai piilottaa nameja, joita lemmikkisi voi etsiä.

 

 

Emilia

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top