Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Viisi vinkkiä kirjoittamiseen

Kirjoittaminen on monipuolinen harrastus ja hieno tapa ilmaista itseään. Kirjoittaa voi monella tavalla; voi kirjoittaa esimerkiksi kirjeitä, päiväkirjaa, tai novelleja. Välillä inspiraatiota ei kuitenkaan tahdo tulla vaikka mieli tekisikin kirjoittaa. Tämä artikkeli sisältää neuvoja herätellä inspiraatiota, kun kirjoittaminen tökkii. Neuvot soveltuvat pääosin proosan kirjoittamiseen.

  1. Mene kävelylle. Raitis ulkoilma tekee hyvää ja kävellessä voivat ajatuksetkin alkaa taas virrata paremmin. Monet inspiroituvat esimerkiksi metsässä tai meren äärellä. Myös sade inspiroi useita eli sadepäivänä kannattaakin pukea sadevaatteet ja lähteä ulos inspiroitumaan.
  2. Kuuntele musiikkia. Voit vapaasti valita haluamasi musiikin, laululla, tai ilman ja inspiroitua siitä.
  3. Lue kirjoja. Monipuoliset tarinat ja eri näkökulmat saavat monesti inspiroitumaan ja näkemään asioita uudella tavalla.
  4. Katso aiheeseen liittyviä dokumentteja, tai muuta taidetta. Usein innostus kirjoittamiseen lähtee, kun näkee jotain aiheeseen liittyvää, joka saa pohtimaan asiaa tarkemmin.
  5. Tee inspiraatiolappuja. Jos haluat vaikka kirjoittaa jotain tarinaa, mutta sinulla ei ole mitään aihetta, kannattaa kirjoittaa pienille lapuille vaihtoehtoisia tapahtumapaikkoja, hahmoja ja tapahtumia. Sitten voit arpoa jokaisesta aihealueesta silmät kiinni itsellesi lapun ja kirjoittaa niistä tarinan. Tällä tavoin tulee kirjoitettua tarinoita, joita ei muuten tulisi edes kirjoitettua!

 

Saga

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Aiheeseen liittyvää

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top