Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Erilainen isänpäivä

Erilainen isänpäivä tai äitienpäivä

Yleensä isän- ja äitienpäivää pidetään juhlapäivänä, jolloin juhlitaan jompaakumpaa vanhempaa. Mitäs sitten, jos nämä päivät eivät olekaan juhlapäiviä? Mun mielestä tää aihe on tabu jollain tavalla. Tai siis ylipäätään siitä ei puhuta, jos ei syystä tai toisesta ole jommankumman vanhemman kanssa tekemisissä. Sen ei pitäisi olla tabu, sillä valitettavasti kaikilla ei ole niin onnellinen tilanne, että olisi hyvät välit molempiin vanhempiin.

On monia syitä, miksi isän- tai äitienpäivä ei ole juhlapäivä. Mun oma tilanne on se, että mä en yksinkertaisesti ole isäni kanssa tekemisissä. Oon myös aika varma, että en tuu olemaan tulevaisuudessakaan tekemisissä mun isän kanssa. Mutta mä toisaalta koen, että elämä on ihan hyvää näin. Isänpäivä on mulle kuitenkin vieläkin aika vaikea asia. Onneksi mä vietän tänä vuonna isänpäivän töissä, joten isänpäivä on mulle vaan normaali sunnuntai muiden joukossa. Ikävin tilanne on varmasti se, jos on menettänyt jommankumman vanhempansa. Silloin isän- tai äitienpäivä voi olla todella vaikea päivä. Lisäksi on esimerkiksi sateenkaariperheitä, joilla on omat tapansa viettää äitien- tai isänpäivää.

Haluun sanoo kaikille, joille nää päivät ovat vaikeita, että ette ole yksin! Toivottavasti teiän lähipiirissä on joku kenen kanssa juhlia näitä päiviä tai sekin on ihan ok, jos ette haluu juhlia näitä päiviä ollenkaan. <3

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top