Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Nuortennetin toimittajat Brysselissä osa 2

Moi! Täällä Nuortennetin toimittaja Marikki. Minä ja toinen nuortennetin toimittaja Alisa osallistuimme lokakuun lopulla Safer Internet Forum (SIF) -nimiseen tapahtumaan. 

Matkustimme tiistaina 25 lokakuuta Brysseliin, Belgiaan, itse tapahtumaan. Keskiviikkona 26 lokakuuta valmistauduimme seuraavan päivän tapahtumaan. Jakauduimme jonkinlaisiin ryhmiin, ja valmistelimme hiukan eri asioita. Yksi ryhmistä valmisteli aiheeseen liittyvää musiikkiesitystä, yksi teki ohjelmassa olevaan catwalk:iin liittyviä asusteita ja T-paitoja. Paitoihin kirjoitettiin erilaisia ongelmia liittyen someen ja tapahtumassa ongelmat esitettiin muotinäytöstyylisesti asusteilla. Ryhmä, jossa minä ja Alisa olimme, valmistelimme pöytäkeskustelua (table discussion). Illemmalla kävimme vielä seuraavan päivän ohjelman useampaan kertaan läpi.

Sitten 27. lokakuuta, oli itse tapahtumapäivä. Tapahtuma alkoi puoli kymmeneltä. Aluksi kaikki toivotettiin tervetulleeksi ja kerrottiin hieman tapahtuman aiheesta ja ideasta. Sen jälkeen kaksi somevaikuttajaa tulivat kertomaan, miten somen avulla he ovat voineet olla omia itsejään, mutta myös mitä varjopuolia somesta oli heille käynyt ilmi. Klo 10.15 käytiin läpi BIK+ strategia ja sen jälkeen pidettiin tauko. 

Tauon jälkeen oli vuorossa ensimmäinen Deep dive session. Jokaisessa pöydässä oli oma aiheensa, esimerkiksi lapset somen käyttäjinä. Jokaisessa pöydässä oli 1-3 nuorta, yhtiöiden edustajia, sekä pöydän johtaja, eli yksi nuorista, kertoi alustavaa tietoa aiheesta ja sen jälkeen aiheesta keskusteltiin ja käytiin asiaa läpi. Sitten pidettiin uusi tauko, ja sen jälkeen oli toinen vastaava keskustelu.

Lopuksi pohdittiin, miten suunnitelmia voisi tulevaisuudessa ottaa käyttöön, jotta internetistä saataisiin lapsille ja nuorille turvallisempi. Lentoaikataulujen vuoksi minä ja Alisa jouduimme lähtemään vähän kesken ohjelman lentokentälle. Illalla lensimme takaisin Suomeen. Yövyimme yön lentokenttähotellissa ja 28. lokakuuta suuntasimme takaisin koteihimme.

Seuraavassa osassa minä ja Alisa kerromme fiiliksiä reissun jäljiltä.

Marikki

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top