Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Nuortennetin toimittajat Brysselissä osa 1

Moi! Täällä Nuortennetin toimittaja Alisa. Minä ja toinen Nuortennetin toimittaja, Marikki, osallistuimme lokakuussa Safer Internet Forum (SIF) -nimiseen tapahtumaan. Tämän tapahtuman tarkoituksena on vuosittain tuoda yhteen erityisesti nuoria, poliitikkoja, tutkijoita, päättäjiä, yhtiöiden edustajia, opettajia ja vanhempia luomaan keskustelua internetin tämänhetkisistä trendeistä, ongelmista ja mahdollisista ratkaisuista. 

 

Tämän vuoden Safer Internet Forum järjestettiin 27.10.2022 Brysselissä. SIF on EU:n komission alainen tapahtuma, minkä takia suurin osa tapahtumaan osallistuneista nuorista ja suurin osa päättäjistä sekä muista vieraista tulevat EU:n järjestöistä. MLL:n Nuortennetti saa osan rahoituksestaan EU:lta, jonka takia tapahtumaan osallistuu Nuortennetin toimittajia. Tänä vuonna tapahtuman pääteemana oli kesällä julkaistu BIK+ Strategy, jossa esitettiin tapoja, joilla tehdä internetistä turvallisempi ja saada nuoret mukaan päätöksentekoon.

 

Me ja noin 40 eurooppalaista nuorta osallistuimme tapahtuman suunnitteluun, toteuttamiseen ja tietenkin itse tapahtumaan! Aloitimme suunnittelun tapahtumaa varten jo syyskuussa. Pidimme viikottaisia etäkokouksia, joissa kävimme läpi BIK+ Strategyn aiheita ja suunnittelimme SIF-tapahtuman ohjelmaa.

 

Seuraavassa jutussa Marikki kertoo tarkemmin meidän nuorten osallistumisesta tapahtumaan ja fiiliksiä itse reissusta Brysseliin.

Alisa

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top