Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Kuntosalilla käynti

Harrastan itse kuntosalilla käymistä. Aloitin sen noin puoli vuotta sitten miettiessäni uutta harrastusta. Kaverini, jotka olivat käyneet salilla jo pidemmän aikaa, kannustivat minuakin aloittamaan. Päätin sitten  kokeilla ja tykästyin samantien.

Aluksi jännitti mennä salille, mutta kavereiden kanssa se tuntui helpottavammalta, ja kun itse näki millaista siellä oikeasti on. Monilla aloittelijoilla voi olla niin sanottua “salipelkoa” joka on aivan normaalia. Mutta kun itse näin sen että kaikki keskittyivät vain omaan treeniin se helpotti minua. Salilla on myös aina aloittelijoita, kaikkihan aina jostain aloittaa.

Ja kun olin vähän enemmän käynyt, harjoitellut liikkeet oikein, sekä aloin jo tietämään mitä kuuluu tehdä sain vain enemmän motivaatiota. Sekä parin kuukauden jälkeen, kun aloin jo huomaamaan tuloksia voimatasoon olin tyytyväinen.

Salilla käynnissä parasta on se, että pysty itse täysin hallitsemaan ja vaikuttamaan omaan treeniin, sekä sinne voi mennä milloin tahansa, vaikka heti koulun jälkeen tai myöhemmin päivällä tai illalla. Sekä on mukava treenata kaverin kanssa ja sarjataukojen aikana puhua. Ja salilla käymiseen ei tarvitse edes paljoa rahaa oma salikorttini maksaa 30e per kuukausi, eikä salilla tarvitse olla mitkään kalleimmat ja hienoimmat treenivaatteet, vaan ihan normaalit T-paita ja housut käy hyvin. Jotkut voivat ajatella, että tarvitsee ostaa kalliita lisäravinteita, mutta totuus on se, että aloittelijana et tarvitse mitään. Toki proteiinijauhe on hyvä lisä lihaksen kasvamiselle, mutta parhaiten lihas kasvaa tekemällä treenin hyvin, nukkumalla ja syömällä tarpeeksi.

Alussa olisi suositeltavaa käydä oikeat liikeradat läpi jonkun kokeneemman henkilön kanssa tähän voi käydä hyvin joku sukulainen tai kaveri, myös oman personal trainerinkin voi palkata, mutta itselläni ei ollut tarvetta tähän. Oikeiden tekniikoiden oppiminen on tärkeää, koska sillä voidaan ehkäistä
loukkaantumista. Suosittelen kaikkia, jotka ovat vähänkään kiinnostuneita salilla käynnistä aloittamaan.

Se on ihan normaalia, että alussa voi jännittää niin minuakin jännitti, mutta yksinkertaisesti vaan menemällä salille se helpottuu.

Asko

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top