Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Työssäoppi Nuortennetissä

Hei! 

Olen Iida, 17-vuotias ammattiopisto Varian opiskelija. Opiskelen toista vuotta media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa. 

Minulla tuli vastaan ensimmäinen työssäoppimisjaksoni ja hain ihan ensimmäisenä Nuortennetille. Miksi? Koska itse olen ollut paljon vaikuttamassa nuorten asioihin yläasteella, joten Nuortennetti olisi varmasti täydellinen paikka. Ja niin siinä kävi, että hakemukseni hyväksyttiin ja pääsin aloittamaan 25.10 ensimmäisen työssäoppini Nuortennetissä.  

Harmikseni, juuri ennen töiden alkua sairastuin pahasti angiinaan. Lääkärissä tuli ravattua parit kerrat, sillä tauti ei meinannut nähdä loppuaan. Taudin jälkeen olin vielä suu täynnä patteja, joten ei ollut kauhean onnistunut alku. Onneksi työt olivat etänä, niin pystyin silti oloni parannuttua aloittamaan, mutta ei siinä vielä kaikki. Kesken työjakson minulle iski myös pahamaineinen korona. Onneksi se kesti alle viikon. 

No mitäs sitten siellä töissä? 

 

Aamulla kun heräsin, oli se aikalailla suoraan koneelle meno. Media-ala ei ehkä parhain niille, jotka eivät koneella työskentelystä tykkää. Onneksi itse olen aina mielelläni koneella. 

Ekana pääsin aloittamaan ystävyyden rajat – testiin kuvituksia. Niitä kerkesin tehdä noin neljä kappaletta, yhä sellainen olo että olisin voinut hyvin tehdä lisää. Kannattaa kyllä se testi käydä tekemässä! Jos joku siellä miettii, minkä ohjelman avulla minä piirrän, niin Firealpaca nimisellä ohjelmalla sekä osittain myös Photoshopilla. 

Pääsin tekemään peliviikolle oman jutun, nimittäin pelisuosituksia! Olen kova pelaamaan videopelejä, joten peliviikko oli täydellinen. Jos meikän pelisuositukset kiinnostavat, kannattaa se käydä lukemassa! Ja kertoa jos löytyy jotain hölynpöly tietoa jostain pelistä. 

Parhain työ, minkä pääsin luomaan, oli joulukalenteri. Sen tekeminen oli tosi kivaa, sekä pääsin tekemään myös yhteistyötä muiden kanssa. Valitsin joulukalenterin myös näyttöön, sillä se varmasti pärjäisi arvioinnissa. Ja niin siinä kävikin, että näytöstä napsahti vitonen! Ei siis joulukalenteri mikään pettymys ollut, vaikka tuntuikin että aika meinaa loppua. Alussa mulla kesti eniten aikaa, kun en meinannut keksiä luukkuihin vinkkejä. Joka luukusta piti tulla jonkinlainen tekemisvinkki joulunodotukseen. No onneksi sain joulukalenterin tehtyä ja se on saanut hyvää palautetta. 

Niin kuin aiemmin sanoin työni oli pääosin etänä, mutta pääsin myös välillä käymään toimistolla. Siellä oli kyllä hienot näkymät! 

Pääsin myös kokemaan aika hienon jutun, nimittäin Valtioneuvoston linnalla järjestetyt lasten itsenäisyyspäivä juhlat! Näin pääministerin omin silmin sekä myös Käärijä esiintyi siellä. Oli aika pitkä päivä, sekä jalat kärsivät, kun korkokengillä joutui seistä monta tuntia. Mutta se oli sen arvoista. Ei aina tule koettua mitään noin hienoa. Valtioneuvoston linna oli todella upea paikka. 

Kaikin puolin minun työharjoitteluni meni hyvin! Opin paljon uutta ja Nuortennetissä työskentelee ihan tosi kivaa porukkaa. Tuntui kun olisin voinut jäädä tänne vielä pidemmäksi aikaa, harmi että aika meni niin nopeasti.  

Isoin kiitos minun työnohjaajalleni, Liisalle tästä ihan huippu kivasta harjoittelusta. Itseä jopa hieman harmittaa mennä takaisin kouluun, mutta ainakin pääsee joululoman viettoon.  

Kiitos Nuortennetti!  

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top