Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

öö Nettikavereita?!

Olemme varmaan kaikki joskus kuunnelleet tai lukeneet siitä kuinka keneenkään ei kannata internetissä luottaa ja kuka vaan voi esiintyä kenenä tahansa.

Ja siinä voidaan olla oikeassa, mutta kannattaako asiaa pitää suorana kieltona kaikille netissä tapahtuvalle vuorovaikutukselle ja sitä kautta mahdollisten ystävyyksien alkuun? Mitä jos eteen tulee ihminen, jonka kanssa synkkää heti? Pitääkö ensimmäisen ajatuksen olla, että tää ei ole oikea tai rehellinen siitä, mitä tai kuka  hän on?

Tavattuani esimerkiksi ihmisiä netissä yhteisten kiinnostuksen kohteiden tai kokemuksien kautta aina ajatuksissa on käynyt ne “mitä jos” kysymykset. Jälkikäteen pidän heitä yhtä paljon ystävinäni kuin niitä, jotka olen tavannut oikeassa elämässä. He tuovat  saman nähdyn ja pidetyn olon, olon että joku kuulee ja välittää. Samoin voi ajatella erilaisista yhteisöistä. Nettiyhteisöt tuovat eri paikoista erilaisia ihmisiä yhteen, ja ne ovat alkuja kaverisuhteille. 

Nettikavereita näkiessä, kun muistaa pitää mielessä että näkee julkisella paikalla ja kertoo jollekin näkevänsä kaveria, niin se voi olla viikon kohokohta ja tuoda iloa pitkän aikaa. 

Joillekin nettikaverit voivat olla pelastus yksinäisyydestä tai mahdollisuus tulla huomioiduksi yksinäisyydessään. Ja se on enemmän kuin ok, jokainen ansaitsee kavereita ilman väliä siitä missä heidät on tavannut.  

Kia-Maria

Nuortennetin toimittaja

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top